Akt urodzenia, Winkler - Mikołajew 1905

Tłumaczenia dokumentów pisanych po rosyjsku, proszę sprawdzić Jak napisać prośbę o tłumaczenie metryki

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

agatka9393

Sympatyk

Post autor: agatka9393 »

Dzień dobry,

Byłabym ogromnie wdzięczna za pomoc w przetłumaczeniu aktu urodzenia (czy chrztu) Bronisława Wawrzyńca Winklera, z 1905 r., z parafii w Mikołajewie (pow. sochaczewski.)
link do dokumentu, AKT 57: https://metryki.genealodzy.pl/metryka.p ... 283&y=1276

Poszukuję informacji o rodzicach chrzczonego Bronisława, ponieważ nie jestem w stanie ustalić gdzie mieszkali pod koniec życia i gdzie szukać informacji o aktach zgonu. Może tam będzie napisane, że byli np. gospodarzami w Jeżówce??
W Mikołajewie chrzczony był ostatni syn, a ojciec Bronisława - Józef zmarł przed 1911 rokiem więc podejrzewam, że mógł zostać pochowany właśnie w Mikołajewie. Odnalezienie aktu zgonu Józefa Winklera pozwoli mi dowiedzieć się kim byli jego rodzice i gdzie szukać dalej przodków... Utknęłam na tym etapie.
Z góry serdecznie dziękuję za pomoc!!

Pozdrawiam
Agata
Arek_Bereza

Sympatyk
Ekspert

Post autor: Arek_Bereza »

Józef Winkler lat 45 służący z Jeżowki
Magdalena Wieczorek lat 40
świadkowie: Władysław Babulewicz, i Józef Przybysławski
chrzestni: Bronisława Stępniak i Władysław Babulewicz
Bronisław Wawrzyniec zmarł w tym samym roku
mam jakąś hipotezę roboczą ws. Twoich poszukiwań ale o tym w wątku, tu nie śmiećmy :)
agatka9393

Sympatyk

Post autor: agatka9393 »

Arku, serdecznie dziękuję! :D w każdym wątku o moich poszukiwaniach mi pomagasz!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tłumaczenia - rosyjski”