Warszawskie akty zgonu
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Warszawskie akty zgonu
Odnalazłam groby kilku członków rodziny pochowanych w różnych latach na Powązkach, ale nie mogę dotrzeć do aktów zgonów tam pochowanych krewnych. Dotyczy to lat: 1884, 1889, 1899, 1923, 1927, nawet 1943. Jak szukać tych dokumentów? Rozumiem, że nie odnalazłam aktów urodzin, bo mogli być warszawiakami napływowymi, np tylko w karnawale, rozumiem, że nie ma aktów ślubu, bo żony mogły pochodzić z innych regionów, a one są jeszcze słabo zindeksowane. Śluby odbywały się przecież przeważnie w parafiach panien. Ale dlaczego zmarli i pochowani w Warszawie jakby w niej nie występują?
-
Nieprzecka_Justyna

-
Sroczyński_Włodzimierz

@dede
1884-1909: APW
1910 i późniejsze: Archiwum USC
rejestry z końca roczników mają sporo przekłamań (nie informują prawidłowo o zawartości sporej części aktów
akty zgonu zaś same mają sporą ilość przekłamań w porównaniu z innymi typami ASC (zgłaszający zgon nie mogli z definicji znać tak dobrze danych:)
Warszawa też nie jest jakoś szczególnie dobrze zindeksowana, gratuluję, jeśli przejrzałaś wszystkie akty zgonu (czy nawet rejestry) z wszystkich warszawskich parafii rzymskokatolickich z lat 1884, 1899, 1923, 1927, 1943 ..trochę tego było:)
Pozdrawiam
1884-1909: APW
1910 i późniejsze: Archiwum USC
rejestry z końca roczników mają sporo przekłamań (nie informują prawidłowo o zawartości sporej części aktów
akty zgonu zaś same mają sporą ilość przekłamań w porównaniu z innymi typami ASC (zgłaszający zgon nie mogli z definicji znać tak dobrze danych:)
Warszawa też nie jest jakoś szczególnie dobrze zindeksowana, gratuluję, jeśli przejrzałaś wszystkie akty zgonu (czy nawet rejestry) z wszystkich warszawskich parafii rzymskokatolickich z lat 1884, 1899, 1923, 1927, 1943 ..trochę tego było:)
Pozdrawiam
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz