Akt małżeństwa, Szmajda - Niedrzwica Kościelna 1901

Tłumaczenia dokumentów pisanych po rosyjsku, proszę sprawdzić Jak napisać prośbę o tłumaczenie metryki

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

AnnaSK

Sympatyk

Post autor: AnnaSK »

Dzień dobry,
proszę o przetłumaczenie aktu małżeństwa Wojciecha Szmajdy i Antoniny Szałek (chyba). Chciałbym się dowiedzieć czy w akcie znajdują się imiona rodziców Wojciecha lub jakiekolwiek inne informacje, które pomogą mi w odnalezieniu jego rodziców.

Wojciech Szmajda - Niedrzwica Kościelna 1901/ Akt 21, strona 149

https://szukajwarchiwach.pl/35/1884/0/2 ... S2yf47DrdQ
Kinga_Ch

Sympatyk

Post autor: Kinga_Ch »

Są i informacje i to po polsku. Wojciech Szmajda - rodzice Ludwik i Maryanna z Pokorów

Antonina Szałek - rodzice Józef i Maryanna z Szembalskich
AnnaSK

Sympatyk

Post autor: AnnaSK »

Dziękuję za odpowiedź i potwierdzenie, mniej więcej tyle też udało mi się ustalić. Jednak interesowały by mnie jeszcze takie informacje jak -skąd pochodził Wojciech lub jego rodzice bo z tego co słyszałam to nie z niedrzwicy. Ponadto ile miał lat gdy zawarł związek małżeński, niestety nie znam jego daty urodzenia. Słyszałam również od dziadków że miał dwie żony i chyba był wdowcem, czy takie informacje również się tutaj znajdują? I czy jest Pani lub ktoś inny w stanie to sprawdzić? Z góry bardzo dziękuję
Kinga_Ch

Sympatyk

Post autor: Kinga_Ch »

Wojciech wdowiec, urodzony w Leszczynie powiat iłżecki gubernia Radomska. Nie wiem jaka parafia . lat 54
sbasiacz

Sympatyk
Mistrz

Post autor: sbasiacz »

Wojciech urodził się w miejscowości Leszczyny, powiat lipski (obecnie) a parafia Krępa Kościelna, ona urodzona we wsi Osiek, parafia Osiek i miała 23 lata, oboje mieszkali w Załucze - kolonia
pozdrawiam
BasiaS
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tłumaczenia - rosyjski”