OK at ślubu Adam Kornak i Franciszka Nowakowska - Krępa 1892

Tłumaczenia dokumentów pisanych po rosyjsku, proszę sprawdzić Jak napisać prośbę o tłumaczenie metryki

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie

Kornas84

Sympatyk

OK at ślubu Adam Kornak i Franciszka Nowakowska - Krępa 1892

Post autor: Kornas84 »

Witam,

Dopiero rozpocząłem swoją przygodę z odkrywaniem historii moich przodków w związku z czym
mam ogromną prośbę dotyczącą tłumaczenia:

M Nr 14 Krępa Kościelna, 1892 Kornak Adam i "Nowakowska" Franciszka

Link
https://metryki.genealodzy.pl/metryka.p ... =1&x=0&y=0
Ostatnio zmieniony sob 08 maja 2021, 08:42 przez Kornas84, łącznie zmieniany 1 raz.
Gośka

Sympatyk
Legenda
Otrzymał podziękowania: 1 time

Re: Akt ślubu Adam Kornak i Franciszka Nowakowska - Krępa 18

Post autor: Gośka »

Kornas84 pisze:Witam,

Dopiero rozpocząłem swoją przygodę z odkrywaniem historii moich przodków w związku z czym
mam ogromną prośbę dotyczącą tłumaczenia:

M Nr 14 Krępa Kościelna, 1892 Kornak Adam i "Nowakowska" Franciszka

Link
https://metryki.genealodzy.pl/metryka.p ... =1&x=0&y=0
Działo się to we wsi Krempa 16/28 lutego 1892 roku o godzinie 1 po południu. Ogłaszamy, że w obecności świadków Franciszka Szewczyka lat 33 i Stanisława Fronczaka lat 52 chłopów mieszkających w Krempie zawarto dzisiejszego dnia religijny związek małżeński między ADAMEM KORNAKIEM lat 21 , kawalerem rolnikiem, urodzonym i mieszkającym przy swoich rodzicach w Krempie, synem Piotra i Anny Benc a FRANCISZKĄ NOWAKOWSKĄ panną, rolniczką urodzoną we wsi Prawno parafii Rybitwy Lubelskiej guberni, mieszkająca przy swoich rodzicach w Krempie, córka Marcina i Wiktorii Trela lat 19. z braku przeciwności ogłoszono trzy zapowiedzi w dniach 2/14, 9/21 i 16/28 lutego tego roku. Pozwolenie na wstąpienie w związek małżeński panny młodej rodzice dali słownie. Nowożeńcy objaśnili, że umowy przedślubnej nie zawarli. Religijny związek małżeński celebrowany był przez Księdza Maksymiliana Pinakiewicza Administratora Parafii Krempa. Akt ten obecnym niepiśmiennym przeczytany przez Nas tylko podpisany został. Ks. (…)
Pozdrawiam - Gośka
Kornas84

Sympatyk

Re: Akt ślubu Adam Kornak i Franciszka Nowakowska - Krępa 18

Post autor: Kornas84 »

Bardzo dziękuję za szybką pomoc. Jestem pod ogromnym wrażeniem bo wydawało mi się że nie uda się rozszyfrować tego dokumentu.
elgra

Członek Honorowy
Mistrz
Podziękował: 2 times
Otrzymał podziękowania: 9 times

Post autor: elgra »

Pozdrawiam, Elżbieta Grabowska z d. Cibińska
moje parafie:Cierno Oksa Węgleszyn Nagłowice (świętokrzyskie)
i Wysocice Sieciechowice (małopolskie) okolice
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tłumaczenia - rosyjski”