aktu małżeństwa nr11 Józefa Zimnickiego 1877 Goźlice OK

Tłumaczenia dokumentów pisanych po rosyjsku, proszę sprawdzić Jak napisać prośbę o tłumaczenie metryki

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Awatar użytkownika
marcinwil

Sympatyk

aktu małżeństwa nr11 Józefa Zimnickiego 1877 Goźlice OK

Post autor: marcinwil »

Proszę o tłumaczenie aktu małżeństwa nr 11 Józefa Zimnickiego 1877 Parafia Goźlice. Język rosyjski.

Link:
http://metryki.genbaza.pl/genbaza,detail,106316,50

Wiem, że charakter pisma jest ciężki ale może się uda odczytać najważniejsze informacje.

Dziękuję za pomoc.
Ostatnio zmieniony pn 07 lut 2022, 23:36 przez marcinwil, łącznie zmieniany 1 raz.
Marcin
Gośka

Sympatyk
Legenda

Re: aktu małżeństwa nr11 Józefa Zimnickiego 1877 Parafia Goź

Post autor: Gośka »

marcinwil pisze:Proszę o tłumaczenie aktu małżeństwa nr 11 Józefa Zimnickiego 1877 Parafia Goźlice. Język rosyjski.

Link:
http://metryki.genbaza.pl/genbaza,detail,106316,50

Wiem, że charakter pisma jest ciężki ale może się uda odczytać najważniejsze informacje.

Dziękuję za pomoc.
Działo się w Goźlicach 11/23 października 1877 roku o godzinie 10 rano
świadkowie – Walenty Kapusta lat 45 i Stanisław Bielski lat 50 rolnicy
młody – Józef Zimnicki kawaler , lat 25, syn zmarłych Kacpra i Magdaleny małżonków Zimnickich, urodzony i mieszkający w …
młoda – Helena Beraś – wdowa lat 35 po zmarłym mężu Franciszku Beraś 20 stycznia tego roku, córka zmarłych Łukasza i Róży małżonków Kutyłów, urodzona w parafii Olbierzowice
umowa przedślubna nie została zawarta
zapowiedzi w kościele parafialnym Goźlice

trafiłam jeszcze takie coś
akt ślubu 6/1867 Goźlice - Franciszek Beraś i Helena Czerwińska córka Rozalii Czerwińskiej stanu wolnego na teraz małżonki Franciszka Burka
akt urodzenia 45/1841 Olbierzowice – Helena Czerwińska córka niezamężnej Rozalii
akt ślubu 24/1852 Olbierzowice – ślub Franciszka Burka i Róży Kutyliny wdowy po Łukaszu Kutyle córka Stanisława i Heleny Czerwińskich
Ostatnio zmieniony pn 07 lut 2022, 22:31 przez Gośka, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam - Gośka
el_za

Sympatyk
Mistrz

aktu małżeństwa nr11 Józefa Zimnickiego 1877 Parafia Goźlice

Post autor: el_za »

ślub - 11/ 23.X.1877
świadkowie - Walenty Kapusta, l.45 i Stanisław Bilski, l.50, rolnicy z Jugoszowa
młody - Józef, kawaler, lat 25, syn nieżyjących Kacpra i Magdaleny, ur. i zam. w Jugoszowie
młoda - Helena, wdowa po Franciszku Bieraś?, zmarłym 20.I, tego roku, lat 35, córka nieżyjących Łukasz i Róży?, małż. Kutyłów?, ur. w parafii Olbierzowskiej?, zam. w Jugoszowie
zapowiedzi - trzy, umowy - nie zawarli

Jak sam zauważyłeś, pismo ciężkie, dlatego należy podawać wszystkie dane, które już się zna.

Ela
Awatar użytkownika
marcinwil

Sympatyk

Re: aktu małżeństwa nr11 Józefa Zimnickiego 1877 Parafia Goź

Post autor: marcinwil »

el_za pisze:
Jak sam zauważyłeś, pismo ciężkie, dlatego należy podawać wszystkie dane, które już się zna.

Ela
Gosiu, Elu, Dziękuję pięknie za poświęcony czas :) Elu nie podawałem, bo sam nie byłem pewien co odczytałem. Nie chciałem także błędnie coś zasugerować.
Marcin
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tłumaczenia - rosyjski”