Jan Mazurczak oraz Leokadia Lipowska, Daleszyce 1914

Tłumaczenia dokumentów pisanych po rosyjsku, proszę sprawdzić Jak napisać prośbę o tłumaczenie metryki

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

marqvs

Post autor: marqvs »

Prosze o przetlumaczenie zapisu numer 6. Jest to wpis o zaslubinach Jana Mazurczaka oraz Leokadii z domu Lipowska w parafii Daleszyce 1914r.

https://metryki.genbaza.pl/genbaza,detail,394785,132

Dziekuje serdecznie z gory za pomoc.
111chris

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: 111chris »

ślub: Daleszyce, ósmego (dwudziestego pierwszego) stycznia 1914 r.

świadkowie: Józef Stompor/Stąpor, l. 53, Władysław Mazurczak, l. 23, rolnicy z Niestachowa

młody: Jan Mazurczak, kawaler, l. 28, urodzony we wsi Niestachów, syn Jana i Rozalii z d. Kraska, we wsi Niestachów przy rodzicach zamieszkały

młoda: Leokadia Lipowska, panna, l. 20, urodzona we wsi Mojcza kieleckiej parafii katedralnej, córka Teofila i Marianny z d. Koseckiej, we wsi Niestachów przy rodzicach zamieszkała

Krzysiek
Katarzyna_GT

Sympatyk
Adept

Post autor: Katarzyna_GT »

Dzień dobry,
bardzo dziękuję za ten dokument - przypadkiem zauważyłam nazwisko Lipowski - okazało się, że akt ten pasuje do drzewa, które właśnie buduję,
pozdrawiam serdecznie,
Kasia
marqvs

Re: Jan Mazurczak oraz Leokadia Lipowska, Daleszyce 1914

Post autor: marqvs »

111chris pisze:ślub: Daleszyce, ósmego (dwudziestego pierwszego) stycznia 1914 r.

świadkowie: Józef Stompor/Stąpor, l. 53, Władysław Mazurczak, l. 23, rolnicy z Niestachowa

młody: Jan Mazurczak, kawaler, l. 28, urodzony we wsi Niestachów, syn Jana i Rozalii z d. Kraska, we wsi Niestachów przy rodzicach zamieszkały

młoda: Leokadia Lipowska, panna, l. 20, urodzona we wsi Mojcza kieleckiej parafii katedralnej, córka Teofila i Marianny z d. Koseckiej, we wsi Niestachów przy rodzicach zamieszkała

Krzysiek
Dziekuje bardzo za pomoc
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tłumaczenia - rosyjski”