Akt urodzenia Mackiewicz, Giedrojcie, 1908 rok,

Tłumaczenia dokumentów pisanych po rosyjsku, proszę sprawdzić Jak napisać prośbę o tłumaczenie metryki

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie

kwiecek

Post autor: kwiecek »

Akt urodzenia, Giedrojcie, Weronika Mackiewicz, 1908 rok

Witajcie kochani, od kilku dni poszukuję informacji na temat pewnej części swojej rodziny. Babcia urodziła się w Wilnie w 1930 roku. Informacje, które posiadam są jedynie szczątkowe. Znalazłam jednak metrykę urodzenia mojej prababci Weroniki Mackiewicz, bazując na roku jej urodzenia (1908) oraz dopisku o ślubie w 1929 ze Stanisławem Preckajło.

Mam ogromne trudności z pełnym odczytaniem metryki z racji bariery językowej. Proszę o pomoc w lepszym jej zrozumieniu. Mam nadzieję, że kryją się w niej dodatkowe informacje, które pozwolą mi na dalsze prześledzenie swojego drzewa genealogicznego, imiona, daty.

Poniżej link do skanu z tej metryki:
https://ibb.co/pJ8YmgR
https://ibb.co/yWNdBpr

Bardzo Wam z góry dziękuję!
Awatar użytkownika
Kamiński_Janusz

Sympatyk
Adept
Kontakt:

Post autor: Kamiński_Janusz »

15 września 1908 roku, w wileńskim rzymskokatolickim kościele parafialnym św. Jakuba ochrzczone zostało niemowlę imieniem Weronika, z odprawieniem wszelkich obrzędów sakramentu.
Chłopów Ignacego i Weroniki z domu Czybuk(?), ślubnych małżonków Mackiewiczów córka, urodzona 15 września tego roku na miejskiej ulicy Ni...(?) w domu pod Nr 28.
Chrzestną była Eleonora Urłow.
Poślubiona z Stanisławem Przekajło 14 sierpnia 1929 w tutejszym kościele.
Janusz

Szukam informacji o polskiej szkole i sierocińcu, zorganizowanych przez Związek Patriotów Polskich w mieście Atbasar w Kazachstanie w latach 1943-1946, oraz o powrocie sierot do Gostynina i Kwidzyna
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tłumaczenia - rosyjski”