Witam :D
Prośba dotyczy pomocy w odnalezieniu skanu mojego pradziadka.
Z aktu małżeństwa wynika, że pradziadek urodził się w 1877 roku
w Parafii Sokołów. Dotarłem do skanów z tego roku ale nie mogę
poradzić sobie z odczytaniem indeksów.
szukam aktu urodzenia Wojciech Ruciński 1877r
Link do skanów
https://www.szukajwarchiwach.gov.pl/en/ ... a/25136665
Pozdrawiam i z góry dziękuję
Tomek
Prośba o znalezienie aktu urodzenia - OK
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
Prośba o znalezienie aktu urodzenia - OK
Ostatnio zmieniony ndz 26 mar 2023, 12:00 przez Goffer, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Prośba o znalezienie aktu urodzenia
Dziękujęel_za pisze:W skorowidzu z 1877r nie ma takiego nazwiska.
Ela
Tomek
A może szukana parafia to Sokołów Podlaski, przez całe wieki zwany po prostu Sokołowem?
Stąd bliżej do Jeruzala, gdzie w 1872 i 1873 roku pojawiają się Feliks Ruciński z Emilią Kożuchowską.
Aktu ur. Wojciecha brak, bo po 1869 roku mamy akty częściowo odtworzone, np. AU za 1877: 4 szt.
Krzysiek
Stąd bliżej do Jeruzala, gdzie w 1872 i 1873 roku pojawiają się Feliks Ruciński z Emilią Kożuchowską.
Aktu ur. Wojciecha brak, bo po 1869 roku mamy akty częściowo odtworzone, np. AU za 1877: 4 szt.
Krzysiek
Tak Krzyśku to rodzice mojego pradziadka Wojciecha i tam prześwietliłem wszystko zostały tylko Budy Stare gdzie urodził się mój dziadek Wacław ale też brak skanów.111chris pisze:A może szukana parafia to Sokołów Podlaski, przez całe wieki zwany po prostu Sokołowem?
Krzysiek
Pozdrawiam
Tomek