par. Praszka, Siedlce, Warszawa ...
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
- Łukaszek_Mlonek

par. Praszka, Siedlce, Warszawa ...
AU188 Siedlce
Siedlce 21VII / 2VIII 1885 o 6 wieczorem
O: Wawrzyniec Zybert [imię i nazwisko po polsku w akcie oraz w indeksach] bednarz 33l. zamieszkały w mieście Siedlce ,
Świadkowie: Łukasz Prekurat 62l., Karol Woźnica 40l. służący przy siedleckim kościele
Urodzona w Siedlcach 6/18VII tego roku o 10 wieczorem
M: ślubna żona Aniela z d. Kiesler [ imię i z domu nazwisko po polsku w akcie oraz w indeksach] 26l.
Imię na chrzcie Edwarda
Chrzestni Jan Krawczyk, Karolina Pawłowska
Podawaj wcześniej wszystko co wiesz w myśl zasad.
Siedlce 21VII / 2VIII 1885 o 6 wieczorem
O: Wawrzyniec Zybert [imię i nazwisko po polsku w akcie oraz w indeksach] bednarz 33l. zamieszkały w mieście Siedlce ,
Świadkowie: Łukasz Prekurat 62l., Karol Woźnica 40l. służący przy siedleckim kościele
Urodzona w Siedlcach 6/18VII tego roku o 10 wieczorem
M: ślubna żona Aniela z d. Kiesler [ imię i z domu nazwisko po polsku w akcie oraz w indeksach] 26l.
Imię na chrzcie Edwarda
Chrzestni Jan Krawczyk, Karolina Pawłowska
Podawaj wcześniej wszystko co wiesz w myśl zasad.
Ostatnio zmieniony wt 08 sie 2023, 11:09 przez Łukaszek_Mlonek, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam - Lanka
Żądasz przekładu z obcego języka - napisz wszystko co już wiesz i co jest w indeksach
Jak skutecznie napisać prośbę o tłumaczenie
Żądasz przekładu z obcego języka - napisz wszystko co już wiesz i co jest w indeksach
-
Domichowska_Joanna

Śl., Nr 241 - Warszawa 1910 - Stankiewicz i Wianiarowska OK
Akt Ślubu - Nr 241 - Warszawa Leszno, Par. NMP - 1910
Bolesław Stankiewicz i Aleksandra Winiarowska
https://metryki.genealodzy.pl/index.php ... 5683530677
Proszę przede wszystkim o odczytanie:
- imion/nazwisk rodziców panny młodej (przypuszczam że matką była Barbara) i miejsca urodzenia Aleksandy (jeśli podane)
- Nazwiska panieńskiego matki pana młodego (jeśli podane) - matka miała na imię Aleksandra
Z góry serdecznie dziękuję
Joanna
Bolesław Stankiewicz i Aleksandra Winiarowska
https://metryki.genealodzy.pl/index.php ... 5683530677
Proszę przede wszystkim o odczytanie:
- imion/nazwisk rodziców panny młodej (przypuszczam że matką była Barbara) i miejsca urodzenia Aleksandy (jeśli podane)
- Nazwiska panieńskiego matki pana młodego (jeśli podane) - matka miała na imię Aleksandra
Joanna
Ostatnio zmieniony wt 08 sie 2023, 04:37 przez Domichowska_Joanna, łącznie zmieniany 1 raz.
- Łukaszek_Mlonek

Śl., Nr 241 - Warszawa 1910 - Stankiewicz i Wianiarowska
Joanno,
Korzystaj z indeksów Geneteki i obowiazkowo podawaj to co tam napisano w myśl zasady:
Ogłoszenie: *** moderator o ... Geneteka a prośba o tłumaczenie
Nie musisz tajemniczo przypuszczać
Ale Twoje przypuszczenia też się przydadzą!
AM241
Warszawa 17 VII 1910 o 6 po południu
Św: Jan Tutajewicz wyrobnik dniówkowy 24l. zamieszkały Warszawie ul.Długiej 10
Jan Blaszczyk wyrobnik dniówkowy 44l. zamieszkały w Warszawie ul.Leszno 47
on: Bolesław kawaler szewc 20l. urodzony w parafii Kopce Węgrowskiego powiatu syn Aleksandry Stankiewicz niezamężnej, zamieszkały w Warszawie przy ul.Długiej pod nr 10
ona: Aleksandra panna służąca (służanka) 21l. urodzona w Warszawie w tutejszej parafii córka Barbary Winiarowskiej niezamężnej, zamieszkała w Warszawie przy ulicy Leszno pod nr 50
Stosowne zapowiedzi. Słowne pozwolenie na ślub. Umowy przedślubnej nie było. Uczestnicy niepiśmienni tylko ksiadz podpisał.
Korzystaj z indeksów Geneteki i obowiazkowo podawaj to co tam napisano w myśl zasady:
Ogłoszenie: *** moderator o ... Geneteka a prośba o tłumaczenie
Nie musisz tajemniczo przypuszczać
Ale Twoje przypuszczenia też się przydadzą!
AM241
Warszawa 17 VII 1910 o 6 po południu
Św: Jan Tutajewicz wyrobnik dniówkowy 24l. zamieszkały Warszawie ul.Długiej 10
Jan Blaszczyk wyrobnik dniówkowy 44l. zamieszkały w Warszawie ul.Leszno 47
on: Bolesław kawaler szewc 20l. urodzony w parafii Kopce Węgrowskiego powiatu syn Aleksandry Stankiewicz niezamężnej, zamieszkały w Warszawie przy ul.Długiej pod nr 10
ona: Aleksandra panna służąca (służanka) 21l. urodzona w Warszawie w tutejszej parafii córka Barbary Winiarowskiej niezamężnej, zamieszkała w Warszawie przy ulicy Leszno pod nr 50
Stosowne zapowiedzi. Słowne pozwolenie na ślub. Umowy przedślubnej nie było. Uczestnicy niepiśmienni tylko ksiadz podpisał.
Pozdrawiam - Lanka
-
Domichowska_Joanna

Ur, Nr 990, Warszawa, 1908, Zbigniew Feliks
Dziękuję serdecznie za poprzednie tłumaczenia, które bardzo mi pomogły rozjaśnić rodzinne zagadki.
Mam nadzieję, że nie nadużyje Państwa uprzejmości prosząc o spojrzenie w tą metrykę urodzenia:
Zbigniewa Feliksa - syna Edwardy Zybert - NR 990 - Warszawa - Leszno
Wiem z Geneteki że jego ojcem był Jan Kamiński, ale proszę o rozjaśnienie mi tego jak się to ma do tej metryki, w której Jan Kamiński nie jest chyba wspomniany, ale tylko nazwisko matki jest wyraźnie zapisane po polsku.
Czy był on nieślubnym dzieckiem Edwardy Zybert? Podejrzewam, że wiele wyjaśnia ten zapis na marginesie ... jest tam wspomniany 1915 r - i wiem, że w tym roku Jan Kamiński i Edwarda Zybert brali ślub w Siedlcach.
Czy więc Jan przysposobił Zbigniewa jako syna czy był to jego własny syn? - czy da się to wywnioskować z tej metryki.
Proszę też o rozszyfrowanie wieku i zawodu Edwardy Zybert jeśli jest tam wspomniany ... będę wdzięczna za jak największą ilość szczegółów tej intrygującej historii.
https://metryki.genealodzy.pl/index.php ... 674&zoom=2
Z serdecznymi pozdrowieniami
Joanna
Mam nadzieję, że nie nadużyje Państwa uprzejmości prosząc o spojrzenie w tą metrykę urodzenia:
Zbigniewa Feliksa - syna Edwardy Zybert - NR 990 - Warszawa - Leszno
Wiem z Geneteki że jego ojcem był Jan Kamiński, ale proszę o rozjaśnienie mi tego jak się to ma do tej metryki, w której Jan Kamiński nie jest chyba wspomniany, ale tylko nazwisko matki jest wyraźnie zapisane po polsku.
Czy był on nieślubnym dzieckiem Edwardy Zybert? Podejrzewam, że wiele wyjaśnia ten zapis na marginesie ... jest tam wspomniany 1915 r - i wiem, że w tym roku Jan Kamiński i Edwarda Zybert brali ślub w Siedlcach.
Czy więc Jan przysposobił Zbigniewa jako syna czy był to jego własny syn? - czy da się to wywnioskować z tej metryki.
Proszę też o rozszyfrowanie wieku i zawodu Edwardy Zybert jeśli jest tam wspomniany ... będę wdzięczna za jak największą ilość szczegółów tej intrygującej historii.
https://metryki.genealodzy.pl/index.php ... 674&zoom=2
Z serdecznymi pozdrowieniami
Joanna
- Łukaszek_Mlonek

AU990
Warszawa 29VII / 12VIII 1908 o 5 po południu
Zgłosiła Katarzyna Osińska wyrobnica dniówkowa 50l. w obecności Karol Smagierek stolarz 26l. zamieszkały przy ulicy Ogrodowej nr 53 i Daniel Mimer piekarz 49l. zamieszkały przy ulicy Wolskiej 5
Urodził się w Warszawie przy ulicy Leszno nr 69 dnia 5/18V tego roku o 10 rano z niezamężnej służącej (służanka) Edwardy Zybert 20l.
Imię na chrzcie Zbigniew Feliks
Chrzestni: Karol Smagierek, Janina Ledzińska
Akt opóźniony z przyczyny nieobecności matki obecnym niepiśmiennym przeczytany i przez Nas tylko podpisany.
Za proboszcza Ks.Jan Garwaliński
[wzmianka na marginesie:]
cytat: признанъ отцом своим Яном
"Zbigniew Feliks z tego aktu uznany przez swojego ojca Jana Kamińskiego kawalera bednarza przy ślubnym akcie spisanym w parafii Siedlce siedleckiego powiatu lubelskiej guberni 28I / 10II 1915r. pod Nr 18"
m.Warszawa 18III-1915r.
kierujący Archiwum /podpis/
To znasz? Nie wiem czy jesteś z Siedlec.
https://siedlce.grobonet.com/grobonet/s ... 683&inni=1
Warszawa 29VII / 12VIII 1908 o 5 po południu
Zgłosiła Katarzyna Osińska wyrobnica dniówkowa 50l. w obecności Karol Smagierek stolarz 26l. zamieszkały przy ulicy Ogrodowej nr 53 i Daniel Mimer piekarz 49l. zamieszkały przy ulicy Wolskiej 5
Urodził się w Warszawie przy ulicy Leszno nr 69 dnia 5/18V tego roku o 10 rano z niezamężnej służącej (służanka) Edwardy Zybert 20l.
Imię na chrzcie Zbigniew Feliks
Chrzestni: Karol Smagierek, Janina Ledzińska
Akt opóźniony z przyczyny nieobecności matki obecnym niepiśmiennym przeczytany i przez Nas tylko podpisany.
Za proboszcza Ks.Jan Garwaliński
[wzmianka na marginesie:]
cytat: признанъ отцом своим Яном
"Zbigniew Feliks z tego aktu uznany przez swojego ojca Jana Kamińskiego kawalera bednarza przy ślubnym akcie spisanym w parafii Siedlce siedleckiego powiatu lubelskiej guberni 28I / 10II 1915r. pod Nr 18"
m.Warszawa 18III-1915r.
kierujący Archiwum /podpis/
To znasz? Nie wiem czy jesteś z Siedlec.
https://siedlce.grobonet.com/grobonet/s ... 683&inni=1
Ostatnio zmieniony śr 09 sie 2023, 14:00 przez Łukaszek_Mlonek, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam - Lanka
-
Domichowska_Joanna

Śl. Nr 18 - Jan Kamiński i Edwarda Zybert - 1915, Siedlce
Dziękuję za poprzednie tłumaczenie i za dodatkową niespodziankę w postaci namiaru na miejsce pochówku. Odkryłam, że data śmierci Jana Kamińskiego na Grobonecie nie jest poprawna (reszta danych osób z nim spoczywających jest poprawna), podejrzewam, że z racji tego, iż data na samym pomniku jest wytarta i trudna do oczytania i ktoś kto był fizycznie na cmentarzu w Siedlcach prawdopodobnie trochę tą datę zgadywał. Miałam okazję być w AP Siedlce w zeszłym miesiącu i tam odnalazłam książkę meldunkową tej rodziny i data śmierci Jana wskazywała na 1938 a nie 1936 jak na Grobonecie.
Aby połączyć tego Jana Kamińskiego - męża Edwardy Zybert, z innymi dokumentami które zdobyłam, potrzebowałabym jeszcze wyłuskać pewne informacje z aktu ślubu Jana i Edwardy z 1915 r. - nr 18
Zależałoby mi przede wszystkim na roku i miejscu urodzenia Jana Kamińskiego, choć jak zawsze inne szczegóły (gdy poznane
) wniosą nowe światło do moich poszukiwań:
Link do skanu aktu ślubu (a pod spodem drugi link- do skanu który można powiększać):
https://www.szukajwarchiwach.gov.pl/en/ ... 8c908288cb
Skan 127:
https://www.szukajwarchiwach.gov.pl/en/ ... ka/9378801
Informacje, które zdobyłam do tej pory, a które staram się zweryfikować to: Rok urodzenia Jana Kamińskiego to 1881 (z książki meldunkowej) a miejsce urodzenia Jana w 1881 - syna Mikołaja Kamińskiego i Antoniny Pniewskiej - wg Geneteki to Czerwonka powiat Węgrów - czy akt ślubu potwierdza to? Czy jest tam mowa o tym czy jego rodzice jeszcze żyli?
Czy jest wspomniany zawód, status społeczny Jana? inny dokument wskazuje na to, że mógł być szlachcicem (pada określenie - urodzony).
Dołączam pozdrowienia
Joanna
Aby połączyć tego Jana Kamińskiego - męża Edwardy Zybert, z innymi dokumentami które zdobyłam, potrzebowałabym jeszcze wyłuskać pewne informacje z aktu ślubu Jana i Edwardy z 1915 r. - nr 18
Zależałoby mi przede wszystkim na roku i miejscu urodzenia Jana Kamińskiego, choć jak zawsze inne szczegóły (gdy poznane
Link do skanu aktu ślubu (a pod spodem drugi link- do skanu który można powiększać):
https://www.szukajwarchiwach.gov.pl/en/ ... 8c908288cb
Skan 127:
https://www.szukajwarchiwach.gov.pl/en/ ... ka/9378801
Informacje, które zdobyłam do tej pory, a które staram się zweryfikować to: Rok urodzenia Jana Kamińskiego to 1881 (z książki meldunkowej) a miejsce urodzenia Jana w 1881 - syna Mikołaja Kamińskiego i Antoniny Pniewskiej - wg Geneteki to Czerwonka powiat Węgrów - czy akt ślubu potwierdza to? Czy jest tam mowa o tym czy jego rodzice jeszcze żyli?
Czy jest wspomniany zawód, status społeczny Jana? inny dokument wskazuje na to, że mógł być szlachcicem (pada określenie - urodzony).
Dołączam pozdrowienia
Joanna
- Łukaszek_Mlonek

AM18
Siedlce 28I / 10II 1915 o 8 rano
Władysław Dajnowski 48l. bednarz, Jan Krawczyk 76l. obaj mieszkancy miasta Siedlce
On: Jan Kamiński kawaler bednarz 33l., syn nieżyjących Mikołaja i Antoniny z d. Pniewskiej małżonków Kamińskich, urodzony we wsi i parafii Czerwonka Węgrowskiego powiatu i teraz zamieszkały w mieście i parafii Siedlce.
Ona: Edwarda Zybert panna 29l. córka Wawrzyńca i Anieli z Kieslerów małżonków Zybert, urodzona i mieszkająca przy rodzicach w mieście i parafii Siedlce
Poprzedziła to małżeństwo jedna zapowiedź w tutejszym kościele 7 lutego, od dwóch zapowiedzi zwolnienie od Administratora Lubelskiej Diecezji z 5 lutego tego roku nr 281. Umowy przedślubnej nie było. Oświadczyli także przed wstąpieniem w związek małżeński, że mają ze sobą syna Zbigniewa Feliksa urodzonego w mieście Warszawie parafii Narodzenia NMP 5/18V1908, którego tym aktem uznają za swojego wspólnego, na mocy art. 291 KC Królestwa Polskiego, zabezpieczając go statusem i prawami ślubnego dziecka. Slubu udzielił ks. Wojciech Wójcikowski wikary. Akt ten przeczytany obecnym, przez Nas i przez nich podpisany.
W dotychczas tłumaczonych dla Ciebie przeze mnie aktach nie widziałam wzmianek na temat szlacheckiego pochodzenia.
Błędy w grobonecie są nierzadkie, ja mam przykłady z całej Polski (dawniej, na początku wydawało mi się oczywiste, że powinni spisywać z dokumentacji na cmentarzu a nie z nagrobków, ale niestety nic z tego, nawet jak ta dokumentacja jest). Do tego jeszcze błędy na nagrobkach oraz uszkodzenia napisów. Dawniej na siedleckim grobonecie byly zdjęcia, nie wiem dlaczego je wyłączono skoro w innych miastach są.
Siedlce 28I / 10II 1915 o 8 rano
Władysław Dajnowski 48l. bednarz, Jan Krawczyk 76l. obaj mieszkancy miasta Siedlce
On: Jan Kamiński kawaler bednarz 33l., syn nieżyjących Mikołaja i Antoniny z d. Pniewskiej małżonków Kamińskich, urodzony we wsi i parafii Czerwonka Węgrowskiego powiatu i teraz zamieszkały w mieście i parafii Siedlce.
Ona: Edwarda Zybert panna 29l. córka Wawrzyńca i Anieli z Kieslerów małżonków Zybert, urodzona i mieszkająca przy rodzicach w mieście i parafii Siedlce
Poprzedziła to małżeństwo jedna zapowiedź w tutejszym kościele 7 lutego, od dwóch zapowiedzi zwolnienie od Administratora Lubelskiej Diecezji z 5 lutego tego roku nr 281. Umowy przedślubnej nie było. Oświadczyli także przed wstąpieniem w związek małżeński, że mają ze sobą syna Zbigniewa Feliksa urodzonego w mieście Warszawie parafii Narodzenia NMP 5/18V1908, którego tym aktem uznają za swojego wspólnego, na mocy art. 291 KC Królestwa Polskiego, zabezpieczając go statusem i prawami ślubnego dziecka. Slubu udzielił ks. Wojciech Wójcikowski wikary. Akt ten przeczytany obecnym, przez Nas i przez nich podpisany.
W dotychczas tłumaczonych dla Ciebie przeze mnie aktach nie widziałam wzmianek na temat szlacheckiego pochodzenia.
Błędy w grobonecie są nierzadkie, ja mam przykłady z całej Polski (dawniej, na początku wydawało mi się oczywiste, że powinni spisywać z dokumentacji na cmentarzu a nie z nagrobków, ale niestety nic z tego, nawet jak ta dokumentacja jest). Do tego jeszcze błędy na nagrobkach oraz uszkodzenia napisów. Dawniej na siedleckim grobonecie byly zdjęcia, nie wiem dlaczego je wyłączono skoro w innych miastach są.
Pozdrawiam - Lanka
-
Domichowska_Joanna

Par. Czerwonka Liwska 1881 - Akt Ur. Jana Kamińskiego ok :)
Akt Ur. Nr 55, skan 13
Dotyczy ur. Jana Kamińskiego, syna Mikołaja i Antoniny Pniewskiej
Bardzo zależy mi na wszystkich szczegółach dotyczących rodziców, jak wiek, zawód, status społeczny rodziców, jeśli wspomniane.
Z góry dziękuję za pomoc i poświęcony czas
https://www.szukajwarchiwach.gov.pl/ska ... 1a9b00da72
Dotyczy ur. Jana Kamińskiego, syna Mikołaja i Antoniny Pniewskiej
Bardzo zależy mi na wszystkich szczegółach dotyczących rodziców, jak wiek, zawód, status społeczny rodziców, jeśli wspomniane.
Z góry dziękuję za pomoc i poświęcony czas
https://www.szukajwarchiwach.gov.pl/ska ... 1a9b00da72
Ostatnio zmieniony pt 17 lis 2023, 14:03 przez Domichowska_Joanna, łącznie zmieniany 1 raz.
- Łukaszek_Mlonek

Par. Czerwonka Liwska 1881 - Akt Ur. Jana Kamińskiego
AU55
Czerwonka 14/26 VI 1881 o 6 po południu
Ojciec: Mikołaj Kamiński szlachcic prywatny właściciel zamieszkały we wsi Czerwonka 40l.
Świadkowie: Antoni Krynski 45l. Stanisław Lipiński 46l. szlachta prywatni właściciele zamieszkali we wsi Czerwonka
Urodził się we wsi Czerwonka 12/24 VI tego roku o 6 po południu
Matka: jego ślubna żona Antonina z Pniewskich 40l.
Imię na chrzcie: Jan
Chrzestni: wspomniany Antoni Krynski i Regina Krynska
Chrzcił i podpisał ksiądz Andrzej Panufnik proboszcz parafii Czerwonka
Czerwonka 14/26 VI 1881 o 6 po południu
Ojciec: Mikołaj Kamiński szlachcic prywatny właściciel zamieszkały we wsi Czerwonka 40l.
Świadkowie: Antoni Krynski 45l. Stanisław Lipiński 46l. szlachta prywatni właściciele zamieszkali we wsi Czerwonka
Urodził się we wsi Czerwonka 12/24 VI tego roku o 6 po południu
Matka: jego ślubna żona Antonina z Pniewskich 40l.
Imię na chrzcie: Jan
Chrzestni: wspomniany Antoni Krynski i Regina Krynska
Chrzcił i podpisał ksiądz Andrzej Panufnik proboszcz parafii Czerwonka
Pozdrawiam - Lanka
-
Domichowska_Joanna

Par. Górki 1887 - Akt Ur. Wacława Kamińskiego
Dziękuję serdecznie za poprzednie tłumaczenie i raz jeszcze uprzejmie proszę o odczytanie wieku rodziców na poniższym akcie.
Bardzo proszę o rozszyfrowanie daty urodzenia Wacława oraz wieku i zawodu rodziców, w celu zweryfikowania czy to to samo małżeństwo co rodzice wcześniej wspomnianego Jana ur. 1881., gdyż nazwisko Kamiński jest bardzo popularne.
Akt Ur. No 33, skan 18 - Par. Górki (powiat Łosicki) z 1887 r - dotyczy Wacława Kamieńskiego - syna Mikołaja i Antoniny Pniewskiej
W 1887 r. ojciec - Mikołaj powinien mieć 46/47 lat, tak samo jak Antonina - 46/47 lat (jeśli to Ci sami rodzice co Jana - z poprzedniego aktu)
https://www.szukajwarchiwach.gov.pl/ska ... 41f5f374fb
Z góry uprzejmie dziękuję i pozdrawiam serdecznie.
Joanna :)
Bardzo proszę o rozszyfrowanie daty urodzenia Wacława oraz wieku i zawodu rodziców, w celu zweryfikowania czy to to samo małżeństwo co rodzice wcześniej wspomnianego Jana ur. 1881., gdyż nazwisko Kamiński jest bardzo popularne.
Akt Ur. No 33, skan 18 - Par. Górki (powiat Łosicki) z 1887 r - dotyczy Wacława Kamieńskiego - syna Mikołaja i Antoniny Pniewskiej
W 1887 r. ojciec - Mikołaj powinien mieć 46/47 lat, tak samo jak Antonina - 46/47 lat (jeśli to Ci sami rodzice co Jana - z poprzedniego aktu)
https://www.szukajwarchiwach.gov.pl/ska ... 41f5f374fb
Z góry uprzejmie dziękuję i pozdrawiam serdecznie.
Joanna :)
-
Marek70

- Otrzymał podziękowania: 42 times
Par. Górki 1887 - Akt Ur. Wacława Kamińskiego
Wacław ur. 10/04/1887 o 8:00.
Ojciec: Mikołaj Kamieński, częściowy właściciel, zam. we wsi Łuzki, lat 48,
Matka: Antonina zd. Pniewska, lat 45.
Ojciec: Mikołaj Kamieński, częściowy właściciel, zam. we wsi Łuzki, lat 48,
Matka: Antonina zd. Pniewska, lat 45.
Pozdrawiam
Marek
Akceptujesz moje tłumaczenie - wpisz w temacie posta OK.
"O dziękowaniu" https://forum.genealodzy.pl/viewtopic.php?t=112847
"Jak napisać prośbę o tłumaczenie..." https://forum.genealodzy.pl/viewtopic.php?t=12392
Marek
Akceptujesz moje tłumaczenie - wpisz w temacie posta OK.
"O dziękowaniu" https://forum.genealodzy.pl/viewtopic.php?t=112847
"Jak napisać prośbę o tłumaczenie..." https://forum.genealodzy.pl/viewtopic.php?t=12392
-
Domichowska_Joanna

Ur, Nr 90, Praszka, 1872, Antonina Nir
Ur, Nr 90, Praszka, 1872, Antonina Nir / Nier
Uprzejmie proszę o przetłumaczenie, dokładnej daty urodzenia Antoniny, wiek jej rodziców i ewentualny adres rodziny (jeśli jest wspomniany):
https://www.familysearch.org/ark:/61903 ... cc=2115410
Bardzo dziękuję za poświęcony czas.
Joanna
Uprzejmie proszę o przetłumaczenie, dokładnej daty urodzenia Antoniny, wiek jej rodziców i ewentualny adres rodziny (jeśli jest wspomniany):
https://www.familysearch.org/ark:/61903 ... cc=2115410
Bardzo dziękuję za poświęcony czas.
Joanna
Ur, Nr 90, Praszka, 1872, Antonina Nir
Antonina ur. 27.V/ 08.VI.1872 o 10.00 wieczór
ojciec - l.30, zam. Praszka, matka - l.30
Ela
ojciec - l.30, zam. Praszka, matka - l.30
Ela