wpis notariusza OK
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
wpis notariusza OK
Dzień dobry
Chciałbym serdecznie prosić o tłumaczenie. To wpis z repertorium warszawskiego notariusza Kokoszko z 1915 roku.
Na tej pierwszej kartce rozczytuję nazwisko i adres:
Lejzor Szlamow Reinfeld, Warszawa, ul. Graniczna 13
ale nie wiem co jest pomiędzy.
Z drugą stroną jest już gorzej. W zasadzie nic nie rozumiem.
https://photos.app.goo.gl/HGYrQA2NRqZwHD7Y6
z góry dziękuję
Mateusz
Chciałbym serdecznie prosić o tłumaczenie. To wpis z repertorium warszawskiego notariusza Kokoszko z 1915 roku.
Na tej pierwszej kartce rozczytuję nazwisko i adres:
Lejzor Szlamow Reinfeld, Warszawa, ul. Graniczna 13
ale nie wiem co jest pomiędzy.
Z drugą stroną jest już gorzej. W zasadzie nic nie rozumiem.
https://photos.app.goo.gl/HGYrQA2NRqZwHD7Y6
z góry dziękuję
Mateusz
Ostatnio zmieniony pt 25 sie 2023, 11:01 przez matidran, łącznie zmieniany 2 razy.
- Kamiński_Janusz

- Kontakt:
wpis notariusza
to jak wygląda ten tekst???
Janusz
Szukam informacji o polskiej szkole i sierocińcu, zorganizowanych przez Związek Patriotów Polskich w mieście Atbasar w Kazachstanie w latach 1943-1946, oraz o powrocie sierot do Gostynina i Kwidzyna
Szukam informacji o polskiej szkole i sierocińcu, zorganizowanych przez Związek Patriotów Polskich w mieście Atbasar w Kazachstanie w latach 1943-1946, oraz o powrocie sierot do Gostynina i Kwidzyna
wpis notariusza
Czy link nie działa? Tam dodałem dwa zdjęcia i w wierszu 23 jest wpis o który mi chodzi.
- Kamiński_Janusz

- Kontakt:
wpis notariusza
1. Warszawski kupiec drugiej gildii
Ostatnio zmieniony pt 25 sie 2023, 10:25 przez Kamiński_Janusz, łącznie zmieniany 1 raz.
Janusz
wpis notariusza
Bardzo dziękuję za tę informację. Nie wiedziałem nic o tych gildiach, to sobie doczytam.
- Kamiński_Janusz

- Kontakt:
wpis notariusza
2. Tak to widzę:
Poświadczenie okazanego upoważnienia dla Abrama s. Wolfa Ajzaka na jego wyjazd w ciągu 1905 roku do Cesarstwa w celu nabycia za gotówkę różnych prawem dozwolonych towarów.
Opłata 10 kopiejek – zgodnie z księgą opłat Nr 23.
Kontrola graniczna „Abrama Ajzyka”. Poświadczone upoważnienie znaczkami skarbowymi za 2 ruble, które zwrotnie otrzymał.
Lejzor Reinfeld /.../.
Poświadczenie okazanego upoważnienia dla Abrama s. Wolfa Ajzaka na jego wyjazd w ciągu 1905 roku do Cesarstwa w celu nabycia za gotówkę różnych prawem dozwolonych towarów.
Opłata 10 kopiejek – zgodnie z księgą opłat Nr 23.
Kontrola graniczna „Abrama Ajzyka”. Poświadczone upoważnienie znaczkami skarbowymi za 2 ruble, które zwrotnie otrzymał.
Lejzor Reinfeld /.../.
Janusz