Zmarł Sławek Worwąg

w tym bazy PTG : Geneteka, Metryki .. Nasze bazy, Wyszukiwarki na Genealodzy.pl oraz szukaj w Postach i Tematach.. na Forum

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Remiquez

Sympatyk

Post autor: Remiquez »

R.I.P.

Dzieki Slawek za pomoc, za wczesnie odeszles do swiata naszych przodkow, za wczesnie.

Szkoda czlowieka.
Kondolencje dla jego bliskich.
Awatar użytkownika
kaphis

Sympatyk
Adept

Post autor: kaphis »

Moje kondolencje dla rodziny i bliskich.

Marek Zając
JanJac

Sympatyk

Post autor: JanJac »

Spoczywaj w pokoju... 🙏

~ Jan
KamilaBogdanowicz

Sympatyk
Adept

Post autor: KamilaBogdanowicz »

Skopiuję częściowo swój tekst z jednej z grup na FB.
Gdy w 2008r. robiłam pierwsze kroki w genealogii, zderzyłam się ze ścianą ostracyzmu. Dziś brzmi to trochę niedorzecznie, ale wówczas w poszukiwaniach prym wiedli potomkowie rodów szlacheckich, a sama genealogia wymagała - niemałych niekiedy - nakładów finansowych. Ja, ze swoim chłopskim drzewkiem, bywałam wyśmiewana, zniechęcana, a niekiedy wręcz wyrzucana ze społeczności.
Szybko zniechęciłam się do dalszych poszukiwań, nie wierząc, bym mogła zajść gdzieś dalej, bez nazwisk z panteonu rodów szlacheckich.
Temat jednak żył gdzieś we mnie i po latach, szukając ukojenia swojej tęsknoty za zmarłymi, w obliczu katharsis - jakim było przyjście na świat mojego niepełnosprawnego syna, weszłam w świat genealogii raz jeszcze.
W końcówce 2014r. pobrzmiewały jeszcze echa genealogii dla wybranych, ale znalazły się kilka osób, które - każda na swój sposób - parły do popularyzacji nauki o pochodzeniu.
Jedna z tych osób właśnie przenikła za zasłonę śmierci i pewnie dziś już odkrywa wszystkie tajemnice nie tylko drzewa, ale i lasu życia.
Sławomir Worwąg orał na poletku dostępu do ksiąg, udostępniając skany Mormonów za symboliczne euro, lub całkiem za darmo. Z tej możliwości skorzystałam i ja. Sławek nie potrzebował tłumaczeń. Przyjął, iż muszą istnieć powody, dla których przełamałam wstyd. Po czym zjechał mnie za źle sklecone zamówienie 😉 Taki był Sławek - prostolinijny, czasem szorstki, ale przede wszystkim uczynny facet.
Jego odejście było szokiem. 53 lata - to nie jest czas na umieranie. Pod postami o jego śmierci czytam nie jedno "A miałem pisać...", "Chciałam zamówić, ale zwlekałam..."
Siedzę teraz i jestem niezmiernie wdzięczna za ludzi, których spotkałam na swojej genealogicznej drodze. Wielu imion nie jestem w stanie przytoczyć. Jestem im wdzięczna za pomoc, dodawanie otuchy, wiarę w to, co wszyscy tutaj robimy! Zachowujemy pamięć o tych, których już z nami nie ma.
Sławek zostawił nam swoim odejściem ostatnią naukę - nie zwlekać! Życie bywa przewrotne i nie daje żadnych gwarancji, co do momentu, gdy i my dołączymy do przodków.
Chciałabym tym postem podziękować Wam, którzy pomogli mi i pomagają. Chciałabym podziękować Wam wszystkim, którzy tworzycie społeczność genealogiczną! Bez Was prawdopodobnie porzuciłabym genealogię już dawno... a mimo wszystko wracam, jestem i chcę być wśród Was.
Tym samym chcę byście i Wy pod tym postem oddali cześć Sławkowi, okazując wdzięczność tym, którzy pomogli Wam w poznawaniu rodzinnej przeszłości.
Sławku! Ta wdzięczność jest możliwa także dzięki Tobie! Do zobaczenia kiedyś, gdzieś, wśród tych, których za życia chciałeś odkryć i których pomogłeś odnaleźć!
michalbaranski

Sympatyk

Post autor: michalbaranski »

Jest mi bardzo przykro. Dziękuję Panie Sławomirze za wszelką okazaną pomoc.

Michał Barański
julia_jarmola

Sympatyk

Post autor: julia_jarmola »

To nie był czas na umieranie.
Padły tu ładne słowa o docenianiu tego , co śp. Sławek robił ,a takich pasjonatów, jak On jest coraz mniej.
Wyrazy współczucia dla Bliskich.
Niech Mu ziemia lekką będzie.

Julia
Kyon

Sympatyk
Ekspert

Post autor: Kyon »

Wieczny odpoczynek, Sławku! Dziękuję Ci za wszystko, bo bez Ciebie nie byłoby wielu odkryć. Śpij spokojnie.
Marek70

Sympatyk
Ekspert

Post autor: Marek70 »

Sławku spoczywaj w spokoju.
Pozdrawiam
Marek
Akceptujesz moje tłumaczenie - wpisz w temacie posta OK.
"O dziękowaniu" https://forum.genealodzy.pl/viewtopic.php?t=112847
"Jak napisać prośbę o tłumaczenie..." https://forum.genealodzy.pl/viewtopic.php?t=12392
piterpz

Sympatyk

Post autor: piterpz »

Szczere Kondolencje dla rodziny i przyjaciół Pana Sławomira...
Dzięki tej Wspaniałej Osobie odnalazłem wiele informacji, odkryłem swoich przodków. Dziękuje!

Piotr
Awatar użytkownika
mailittio

Sympatyk
Ekspert
Kontakt:

Post autor: mailittio »

Nasi przodkowie i ich bliscy proszą tylko o krótkie wspomnienie. Zatrzymaj się na chwilę i wspomnij tych, o których nikt już nie pamięta.
Sławomir Worwąg

Odpoczywaj w Pokoju, panie Sławomirze 🖤
Gośka

Sympatyk
Legenda

Post autor: Gośka »

odpoczywaj w spokoju
Pozdrawiam - Gośka
mariosoares

Sympatyk

Post autor: mariosoares »

Bardzo smutna wiadomość. Dziękuję, panie Sławomirze.

Radosław
Marzena_Chachaj

Sympatyk

Post autor: Marzena_Chachaj »

Sławku, dziekuję za wszystko, odpoczywaj w spokoju.

Marzena
aureliasiebertsiring
Nowicjusz

Post autor: aureliasiebertsiring »

Szok... Wspaniały i pomocny człowiek, bardzo smutna wiadomość.
Aurelia
puszek

Sympatyk

Post autor: puszek »

Sławomirze, bardzo dziękuję za umożliwienie odkrywania losów moich Przodków.
Dzięki Tobie wiem więcej. Spoczywaj w spokoju...
Bożena
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne”