U, Nr 2, Słucz, Parafia Słucz, 14.01.1914. Władysław Szyłkowski
link do metryki:
https://metryki.genealodzy.pl/index.php ... &zoom=4.56
Rodzice Wincenty oraz Bronisława (nazwisko panieńskie Wyczkowska)
Bardzo proszę o przetłumaczenie
Akt urodzenia Szyłkowski Władysław Słucz 1914
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
Szyłkowski_Jakub

-
Patrymonium

Akt urodzenia Szyłkowski Władysław Słucz 1914
15.01.1914 rok o 2 po południu
Wincenty Szyłkowski 50 lat, gospodarz robotnik z Stanisławem Pruszyńskim 60 lat i Michałem Olszewskim 45 lat przedstawił syna urodzonego wczoraj o 8 wieczorem z jego żony Bronisławy urodzonej Wyczkowska 36 lat. Dziecko na Świętym Chrzcie otrzymało imię Władysław a chrzestnymi byli Franciszek Piotrowski i Franciszka Olszewska
Podpisał ks.I.Kulesza
Wincenty Szyłkowski 50 lat, gospodarz robotnik z Stanisławem Pruszyńskim 60 lat i Michałem Olszewskim 45 lat przedstawił syna urodzonego wczoraj o 8 wieczorem z jego żony Bronisławy urodzonej Wyczkowska 36 lat. Dziecko na Świętym Chrzcie otrzymało imię Władysław a chrzestnymi byli Franciszek Piotrowski i Franciszka Olszewska
Podpisał ks.I.Kulesza
Marian
,,O Clavis David et sceptrum domus Israël; qui áperis, et nemo claudit; claudis, et nemo áperit".
,,Scabellum pedum tuorum".
,,O Clavis David et sceptrum domus Israël; qui áperis, et nemo claudit; claudis, et nemo áperit".
,,Scabellum pedum tuorum".
-
Szyłkowski_Jakub

Re: Akt urodzenia Szyłkowski Władysław Słucz 1914
Dziękuję bardzoPatrymonium pisze:15.01.1914 rok o 2 po południu
Podpisał ks.I.Kulesza