prosze o pomoc w tlumaczeniu z j. rosyjskiego

Tłumaczenia dokumentów pisanych po rosyjsku, proszę sprawdzić Jak napisać prośbę o tłumaczenie metryki

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie

karolina79

Sympatyk

Post autor: karolina79 »

witam,
bardzo prosze o pomoc w tlumaczeniu z j. rosyjskiego.
niestety nie wladam tym jezykiem :(

ponizej znajduje sie link do strony:
http://szukajwarchiwach.pl/72/161/0/-/88/str/1/34/#tab2

chodzi o 336.jpg, akt 416 dot. zgonu Rozalii Przymanowskiej

dziekuje za pomoc i pozdrawiam wszystkich szukajacych swoich korzeni :)

karolina
Cieślak_Krystyna

Członek PTG

Post autor: Cieślak_Krystyna »

416
Działo się w Warszawie dwudziestego drugiego sierpnia/trzeciego września tysiąc osiemset siedemdziesiątego drugiego roku o godzinie dziesiątej rano. Stawili się Ludwik Przymanowski, czeladnik stolarski i Jan Dobrowolski, czeladnik szewski, pełnoletni mieszkańcy Warszawy i oświadczyli nam, że w dniu dzisiejszym o godzinie dziewiątej rano w Warszawie przy ulicy Dunaj pod numerem sto trzydziestym czwartym umarła Rozalia Przymanowska, jedną godzinę żyjąca, urodzona w Warszawie, córka Ludwika Przymanowskiego i jego żony Emilii z domu Rokitnicka. Po przekonaniu się o śmierci Rozalii Przymanowskiej, akt ten przeczytano obecnym; sam podpisałem; oni oświadczyli, że są niepiśmienni.
Ksiądz Franciszek Malatynski, pełniący obowiązki proboszcza i urzędnika stanu cywilnego

Tłumaczyła Krystyna Cieślak w Gliwicach, dnia 30.12.2010r.
karolina79

Sympatyk

Post autor: karolina79 »

Pani Krystyno,
serdecznie dziękuję za pomoc!!! Wydawało mi się, że bardzo trudno będzie odczytać ten akt, który dla mnie jest napisany nie dość że po rosyjsku, to jeszcze wężykiem...
Pozdrawiam i życzę udanego Nowego Roku 2011 :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tłumaczenia - rosyjski”