Proszę o przetłumaczenie z j. rosyjskiego

Tłumaczenia dokumentów pisanych po rosyjsku, proszę sprawdzić Jak napisać prośbę o tłumaczenie metryki

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie

Ewa_Migdalska

Sympatyk
Nowicjusz

Proszę o przetłumaczenie z j. rosyjskiego

Post autor: Ewa_Migdalska »

Proszę o przetłumaczenie aktu zgonu z języka rosyjskiego
http://img839.imageshack.us/i/beztytuubfa.png/
Z góry serdecznie dziękuje
Ewa
Awatar użytkownika
czj

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: czj »

Działo się we wsi Jakubowie dziesiątego (dwudziestego trzeciego ) kwietnia 1878 roku o godzinie dziesiątej rano.Zjawił się Franciszek Kempka (?) 40 lat mający i Jan Maciejewski 45lat mający obydwaj koloniści zamieszkali w Józefinie (?) i oznajmili że siódmego (dziewiętnastego) kwietnia bieżącego roku o dziesiątej w nocy w Józefinie zmarła Józefa Wróblewska z domu Szczapik (?) w wieku 38 lat córka Jakuba i Marianny małżonków Szczapików . Pozostawiła po sobie owdowiałego męża Jana Wróblewskiego. Po naocznym przekonaniu o śmierci Józefy Wróblewskiej akt wszystkim oznajmiającym niepiśmiennym przeczytany został i dlatego przeze mnie tylko podpisany został .
Ks.T. Zieliński
:roll:
Nie jestem zbyt wprawna więc tyle "?" postawiłam :)

Proszę następnym razem podaj więcej danych : parafia , nazwiska które znasz , .... byłoby łatwiej ;)

Jola
Ewa_Migdalska

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Ewa_Migdalska »

Dziękuję za pomoc.
Przepraszam za moje roztargnienie bo miałam dopisać "te" dane ale zapomniałam, ale wszystko się zgadza wieś Józefin, Józefa z domu Szczapik.
Dziękuje jeszcze raz.
Ewa
Pozdrawiam
Ewa
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tłumaczenia - rosyjski”