Walenty Berent, 1839 zaświaczenie, śmierć w wojsku carskim

Tłumaczenia dokumentów pisanych po rosyjsku, proszę sprawdzić Jak napisać prośbę o tłumaczenie metryki

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

krzysztofbb

Sympatyk

Post autor: krzysztofbb »

Dzień dobry!

Uprzejmie proszę o przetłumaczenie zaświadczenia o śmierci mojego przodka Walentego Berenta. Z tego co zdołałem odczytać, zmarł on w 1839 w wojsku carskim.

https://ibb.co/xGm6HXZ

Mam też dalsze pytanie - czy jest możliwe wyszukanie albo zawnioskowanie o dokumenty dotyczącego jego służby i wzięcia do wojska i śmierci? Czy takie w ogóle jeszcze istnieją?

Pozdrawiam serdecznie, Krzysztof
Awatar użytkownika
Kamiński_Janusz

Sympatyk
Adept
Kontakt:

Post autor: Kamiński_Janusz »

Aneks do aktu małżeństwa Nr 51

Zaświadczenie
W imieniu 5 Załogi marynarki wojennej zaświadcza się, że umieszczony w tej załodze od rekruta do marynarza 2 klasy – Walenty s. Michała Berens przyjęty do służby 31 maja 1837 roku, pochodzący z chłopów mławskiego obwodu (powiatu) wsi Żychowo, faktycznie umarł w ryskim (Ryga?) szpitalu wojskowym dnia 27 maja 1939 roku, co poświadczam swoim podpisem i przyłożeniem załogowej pieczęci.
Kronsztad, dnia 29 stycznia 1841 roku.
Kapitan 5 Załogi marynarki wojennej
Janusz

Szukam informacji o polskiej szkole i sierocińcu, zorganizowanych przez Związek Patriotów Polskich w mieście Atbasar w Kazachstanie w latach 1943-1946, oraz o powrocie sierot do Gostynina i Kwidzyna
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tłumaczenia - rosyjski”