Tłumaczenie aktu ślubu
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Tłumaczenie aktu ślubu
Proszę o przetłumaczenie aktu ślubu (teraz jest właściwy ).http://w171.wrzuta.pl/obraz/8vOctNjqQEj/sam_0101
Tłumaczenie aktu ślubu
Skoro źle przesłany to poproszę syna , bo ja za bardzo nie wiem jak ? Pozdrawiam Lilla
Re: Tłumaczenie aktu ślubu
Osoby występujące w tym akcie: Marianna , Józef Karasiewiczlilla61 pisze:Skoro źle przesłany to poproszę syna , bo ja za bardzo nie wiem jak ? Pozdrawiam Lilla
Miejscowość: Piotrków Kujawski
Re: Tłumaczenie aktu ślubu
Bardzo proszę o przetłumaczenie.lilla61 pisze:http://w171.wrzuta.pl/obraz/8vOctNjqQEj/sam_0101
Witam.
Działo się w osadzie Piotrkowie 26.01/9.02. 1909 r. o 5 po południu, w obecności świadków Józefa Balcerak, lat 47 i Jana Brzezińskiego, lat 32, obu robotników mieszkających w osadzie Piotrków, zawarto religijny związek małżeński między Józefem Karasiewiczem, lat 21, kawalerem, robotnikiem, synem Józefy Karasiewicz, urodzonym w osadzie i parafii Skulsk, mieszkający w osadzie Piotrków z Marianną Michalską, lat 20, panną, córką żyjących? robotników Konstantego i Wiktorii z domu Surdyk małżonków Michalskich, urodzonej we wsi i parafii Bytoń, zamieszkałą w osadzie Piotrków, przy rodzicach.
Tutaj trzykrotne zapowiedzi.
Ksiądz Aleksander Dombrowski (Dąbrowski), administrator parafii Piotrków. Akt po przeczytaniu i niepiśmienności stawających tylko przeze mnie podpisany.
Ostatni akapit pisany innym charakterem pisma, nie potrafię odczytać.
Pozdrawiam
Ewa
Działo się w osadzie Piotrkowie 26.01/9.02. 1909 r. o 5 po południu, w obecności świadków Józefa Balcerak, lat 47 i Jana Brzezińskiego, lat 32, obu robotników mieszkających w osadzie Piotrków, zawarto religijny związek małżeński między Józefem Karasiewiczem, lat 21, kawalerem, robotnikiem, synem Józefy Karasiewicz, urodzonym w osadzie i parafii Skulsk, mieszkający w osadzie Piotrków z Marianną Michalską, lat 20, panną, córką żyjących? robotników Konstantego i Wiktorii z domu Surdyk małżonków Michalskich, urodzonej we wsi i parafii Bytoń, zamieszkałą w osadzie Piotrków, przy rodzicach.
Tutaj trzykrotne zapowiedzi.
Ksiądz Aleksander Dombrowski (Dąbrowski), administrator parafii Piotrków. Akt po przeczytaniu i niepiśmienności stawających tylko przeze mnie podpisany.
Ostatni akapit pisany innym charakterem pisma, nie potrafię odczytać.
Pozdrawiam
Ewa