Bardzo proszę o przetłumaczenia akt ślubu z j.rosyjskiego

Tłumaczenia dokumentów pisanych po rosyjsku, proszę sprawdzić Jak napisać prośbę o tłumaczenie metryki

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

apogorzelska

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: apogorzelska »

Witam Serdecznie
Czy mogłabym prosić jakąś dobrą duszyczkę o przetłumaczenie aktu ślubu moich prapradziadków?
Akt numer 43

Parafia Służew, dnia 15.10.1882
małżonek Jan Kwiatkowski (ojciec Krzysztof, matka Franciszka Stanisławiak)
małżonka Franciszka Obłuska (ojciec Wojciech, marka Tekla Łagiewska)

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 8e8cc.html

Bardzo dziękuje i pozdrawiam
Ania Pogorzelska
apogorzelska

Sympatyk
Nowicjusz

Czy pomoże mi ktoś ? :(
Ania P.
Ania Pogorzelska
------------------------------------------------------------
Szukam informacji o Jakubie Żukowskim (ur +- 1880r.), mieszkańcu gm. Belsk, woj. mazowieckie, zmarłym w 1917 w Mińsku Litewskim, żona Magdalena z Mrozów
adelajda2x

Sympatyk

Post autor: adelajda2x »

Wydarzyło się w osadzie Służew 3/15.10.1882r. o godzinie 17.00. W obecności swiadków: Piotra Walendziaka l.56 i Pawła Siwczaka (?) l. 39, rolników, pełnoletnich, zamieszkałych w Imielinie zawarte zostało religijne małżeństwo pomiędzy:
Janem Kwiatkowskim, kawalerem, szeregowcem 33 Jeleckiego Pułku, zwolnionym ze słuzby wojskowej, l. 27, urodzony i zamieszkały we wsi Grabów, syn zmarłego gospodarza Krzysztofa (?) i żyjącej Franciszki urodzonej Stanisławiak, małżonków Kwiatkowskich
i Franciszką Obłuską, panną, przy rodzicach, urodzona i zamieszkała we wsi Imielin, córką rolnika Wojciecha i Tekli urodzonej Łagiewska, małżonków Obłuskich.
Małżeństwo poprzedziły trzy zapowiedzi w dniach: 12.09/24.09; 19.09/01.10 i 26.09/08.10 tego roku. Nowożeńcy oświadczyli, że nie zawarli umowy przedślubnej. Matka narzeczonej wyraziła ustną zgodę na zawarcie małżeństwa. Akt został sporządzony przez księdza odprawiającego ceremonię, odczytany i podpisany przez ksiedza (nazwiska nie odczytałam), nowożeńców, świadków.
Pozdrawiam
apogorzelska

Sympatyk
Nowicjusz

Bardzo ,bardzo dziękuje! Wiek podany jest tylko przy świadkach ? Nie ma przy pannie młodej? Z wymienionych w akcie członków mojej rodziny tylko na jej temat nie mam nawet przybliżonej daty urodzin.

Pozdrawiam
Ania Pogorzelska
Ostatnio zmieniony czw 18 sie 2011, 21:44 przez apogorzelska, łącznie zmieniany 1 raz.
Karolina_Kaniowska

Post autor: Karolina_Kaniowska »

Bardzo prosze o pomoc w przetłumaczeniu aktu małżeństwa.

https://picasaweb.google.com/1046225048 ... 4271410210

Pozdrawiam
Karolina
adelajda2x

Sympatyk

Do Ani Pogorzelskiej,
przepraszam, pominęłam wiek panny młodej....Franciszka ma 21 lat skończone

Pozdrawiam
adelajda2x

Sympatyk

Do Karoliny,
postaram się przetłumaczyć jutro...a nie, już dzisiaj:)
Pozdrawiam
adelajda2x

Sympatyk

Do Karoliny
mam trochę problemów z oddczytaniem (charakter pisma), teraz podam najważniejsze dane dotyczace nowożeńców, później postaram się uzupełnić wszystkie dane.
Zawarcie małżeństwa miało miejsce w Łopiennik Lacki 20.04/03.05.1904r. o godz. 10:00
Pan młody: Romuald Rajmund Zajączkowski, kawaler, lat 24, syn zmarłego Henryka i żyjącej Marianny urodzonej Rucińskiej, urodzony w osadzie Stary Zamość, tej samej parafii, a mieszkający w Łopiennik Lacki
Panna młoda: Paulina Szkałuba, panna, lat 22, córka żyjących Andrzeja i Marianny urodzonej Parzyk (?), urodzona w osadzie Siennica Różana, a mieszkająca przy rodzicach we wsi Góra parafii krasnostawskiej.
Pozdrawiam
adelajda2x

Sympatyk

Świadkowie:
Stanisław Talat, lat 38 i Adam Barwa, kościelny organista, lat29, obaj mieszkający w Łopiennik Lacki

cdn:)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tłumaczenia - rosyjski”