Wydarzyło się to we wsi Kępa parafii zakrzewskiej 15/28 października 1903 roku o godzinie 9 rano. Zjawił się osobiście Stanisław Chorębiewski lat 56 i Wojciech Chorębiewski lat 42, obydwaj rolnicy mieszkający w Zakrzewie i zgłosili, że dzisiejszego dnia o 12 w południe zmarł w Zakrzewie Antoni Chorębiewski lat 76, syn nieżyjących rodziców Jana Chorębiewskiego i Katarzyny Galek (?). urodzony w Niesłuchowie parafii Miszewo Murowane, a mieszkający w Zakrzewie. Zostawił po sobie owdowiałą żonę Anastazję Janczarek. Po przekonaniu się o śmierci Antoniego Chorębiewskiego akt ten zgłaszającym przeczytany i przez nas tylko podpisany.
Administrator Zakrzewskiej Parafii Utrzymujący Akta Stanu Cywilnego
Ks. T.W....
nie zgadzają się jak dla mnie godziny bo przyszli rano a umarł w południe
Akt ślubu jak dla mnie bardzo niewyraźny i odczytałam tylko tyle
Akt 1 Kępa
Wydarzyło się to we wsi Kępa w ósmy dzień stycznia 1871 o godzinie 4 po południu
świadkowie: Jan Kowalski lat 53 i Jan Dąbrowski lat 40 obydwaj rolnicy, mieszkający we wsi Kępa
pan młody - Wincenty Wojciech dwojga imion Borowski kawaler, lat 24, urodzony i mieszkający przy rodzicach we wsi Zakrzewo, syn Józefa i Katarzyny z Latosińskich (?)
panna młoda - Ludwika Molko (?) panna, lat 20, urodzona i mieszkająca we wsi Kępa, córka Juliana i Józefy z Głow... małżonków Molków rolników
niestety tylko tyle