Witaj,
Trzeba zapłacić 12,40 Euro za 1 miesiąc wszystko się odkoduje. Wykorzystać ten okres na poszukiwania.
Ja tak zrobiłem i dużo się dowiedziałem o rodzinie.
Pozdrawiam
Marek
Ciech1993 pisze:
Tutaj znalazłem Tomasz Radzimskiego, ale niestety nie jestem w stanie zweryfikować czy to ten który mnie interesuje. Czy ktoś z Państwa posiada dostęp do informacji z tej strony lub ma pojęcie gdzie mógłbym szukać swojego przodka przy tak ograniczonej wiedzy? https://www.filae.com/v4/genealogie/Sea ... False&pe=0
Poszukuje wszelkich informacji o Tomaszu Radzimskim - syn Adama/Marianny z domu Rębacz urodzony 10 XI 1894 w miejscowości Socha par. Warta - zmarły 27 IV 1960 Kremlin-Bicetre. https://metryki.genealodzy.pl/metryka.p ... =71&y=1310
Według informacji od mojej babci Tomasz wyjechał do pracy w okolice Luksemburga, a następnie do Francji około 1920 roku. Tam też założył rodzinę i do Polski już nigdy nie wrócił.
Tutaj znalazłem Tomasz Radzimskiego, ale niestety nie jestem w stanie zweryfikować czy to ten który mnie interesuje. Czy ktoś z Państwa posiada dostęp do informacji z tej strony lub ma pojęcie gdzie mógłbym szukać swojego przodka przy tak ograniczonej wiedzy? https://www.filae.com/v4/genealogie/Sea ... False&pe=0
Pozdrawiam
Łukasz
Witam,
Robert Gaston MARIU + Janine RADZIMSKI, ślub 06.12.1930 w Nilvange (57240)
Robert: ur. 05.09.1908 w Lagny-sur-Marne (77400), rodzice : Louis Auguste MARIU i Clara Félicie Anaïse BUQUET
Jeannine: ur. 26.12.1904 w Dobrze (?) (powiat poznański), rodzice: Thomas RADZIMSKI i Véronique POLATYNSKA
Adres na zdjęciu, to prawdopodobnie Chelles, Quai des Mariniers
Niestety, adres mailowy odbija wiadomości. Próbowałem wypełnić formularz prośby o akt zgonu jednak cały czas pokazuje błędy i nie mogę tego przeskoczyć. Do tłumaczenia używam translatora i być może dlatego coś błędnie wpisuję.
Adres na zdjęciu, to prawdopodobnie Chelles, Quai des Mariniers
Niestety, adres mailowy odbija wiadomości. Próbowałem wypełnić formularz prośby o akt zgonu jednak cały czas pokazuje błędy i nie mogę tego przeskoczyć. Do tłumaczenia używam translatora i być może dlatego coś błędnie wpisuję.
Antoni Jan Żurkowski, ur. w 1902 r. w Miechowie, zmarły tragicznie podczas ratowania ludzi w czasie lokalnej powodzi w 1937 roku, także w Miechowie.
Na 20 wzmianek prasowych o nim, jedna tylko określa go mianem "reemigranta z Francji".
Ostatnią informacją jaką mam o jego osobie jest to, że był żonaty - na tym zasób wiedzy się kończy.
Czy jest szansa na jakiekolwiek potwierdzenie pobytu we Francji ?
Witam.
W celu uzupełnienia podam, że dostałem skany dokumentów dotyczących naturalizacji brata mojej prababci Czesława Wójcickiego. Wszystko trwało około miesiąca. Również dotarł do mnie, tym razem listem akt ślubu z Ostricourt.
Bardzo gorąco dziękuję "Elgrze" i "Didierowi".
Bariera językowa i brak rozeznania uniemożliwiają mi osobiste poszukiwanie śladów po przodku we Francji. Liczę na życzliwość kogoś tam na miejscu. Poszukuję Józefa Dekańskiego, który wyemigrował najprawdopodobniej w latach dwudziestych ubiegłego wieku. Ustaliłem tylko, że we Francji jest kilku Dekańskich, co daje mi nadzieję, że założył tam rodzinę.
Serdecznie pozdrawiam, Waldemar Dekański.
Pozdrawiam, Elżbieta Grabowska z d. Cibińska
moje parafie:Cierno Oksa Węgleszyn Nagłowice (świętokrzyskie)
i Wysocice Sieciechowice (małopolskie) okolice
W basie francuskiej naturalizacji jest tylko Leo urodzony 26.01.1921 Werne (Niemcy), naturalizowany w 1939 roku.
To ten sam (Leon) który pojawia się także w bazie zgonów.
Pozdrawiam, Elżbieta Grabowska z d. Cibińska
moje parafie:Cierno Oksa Węgleszyn Nagłowice (świętokrzyskie)
i Wysocice Sieciechowice (małopolskie) okolice
zagłębiłam się w genealogię francuską
prowadziłam poszukiwania na:
Geneanet
Filae.com
i zastanawiam się jakie są jeszcze możliwości
może jakieś francuskie forum, którego nie znam?
może mi ktoś podpowie?
pozdrawiam
Małgorzata
moderacja (elgra)
Temat połączony z istniejącym już tematem zgodnie z Regulaminem który zaakceptowałaś.
Patrz Regulamin: IV.1.a
"Zanim zapytasz, sprawdź czy temat nie był już na forum poruszany i czy odpowiedź na Twoje pytanie już nie padła.
- Nie dubluj, nie twórz nowego wątku, lecz postaraj się kontynuować już istniejący. "