Witam,
Mam ogromną prośbę - przygotowuję fotoalbum dla Teścia i jednym z wątków ma być m.in. dokument aktu urodzenia jego Taty.
Nr aktu ur. 146; Parafia Odrzywół ; data urodzenia 1895.11.21; Franciszek Sipak, rodzice Maciej i Franciszka.
https://metryki.genealodzy.pl/metryka.p ... 031&y=1330
Na powyższym linku chodzi o mi o opis pod nr 134.
To mój pierwszy post, ale z góry dziękuję za wszelką pomoc.
Akt urodzenia Franciszek Sipak - par. Odrzywół rok 1895 - OK
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
Akt urodzenia Franciszek Sipak - par. Odrzywół rok 1895 - OK
Ostatnio zmieniony ndz 12 gru 2021, 17:13 przez Ruci81, łącznie zmieniany 2 razy.
Akt urodzenia Franciszek Sipak - par. Odrzywół rok 1895
O który akt chodzi? Pod numerem 134 jest akt chrztu Stanisława Bartos. Franciszek Sipak to akt 146. Więc który?
Ela
podpisuj posty choćby imieniem
Ela
podpisuj posty choćby imieniem
146
Działo się w Odrzywole, 12/ 24.XI.1895 o 1 po południu. Stawił się Maciej Sipak, lat 35, rolnik z Ossy, w obecności Jakuba Pacochy, lat 50 i Andrzeja Grusieckiego, lat 36, rolników z Ossy i okazał Nam dziecko płci męskiej, urodzone w Ossie, 09/ 21.XI, tego roku, o 4 po południu, z jego ślubnej żony Franciszki z Bielskich, lat 26. Dziecku temu na chrzcie świętym, odbytym tego dnia przez ks. Wencla, dano imię Franciszek, a chrzestnymi jego byli Józef Bielski i Małgorzata Powązka. Akt ten oświadczającemu i świadkom niepiśmiennym przeczytany, przez Nas tylko podpisany.
ks. Jan Wencel
Ela
Działo się w Odrzywole, 12/ 24.XI.1895 o 1 po południu. Stawił się Maciej Sipak, lat 35, rolnik z Ossy, w obecności Jakuba Pacochy, lat 50 i Andrzeja Grusieckiego, lat 36, rolników z Ossy i okazał Nam dziecko płci męskiej, urodzone w Ossie, 09/ 21.XI, tego roku, o 4 po południu, z jego ślubnej żony Franciszki z Bielskich, lat 26. Dziecku temu na chrzcie świętym, odbytym tego dnia przez ks. Wencla, dano imię Franciszek, a chrzestnymi jego byli Józef Bielski i Małgorzata Powązka. Akt ten oświadczającemu i świadkom niepiśmiennym przeczytany, przez Nas tylko podpisany.
ks. Jan Wencel
Ela