Andrzej Szubert - dok. sądowy.

Tłumaczenia dokumentów pisanych po rosyjsku, proszę sprawdzić Jak napisać prośbę o tłumaczenie metryki

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie

Awatar użytkownika
mar_jan

Sympatyk
Podziękował: 6 times

Post autor: mar_jan »

Witam, z rosyjskim pisanym daję sobie dobrze radę ale tutaj nie mogę sensownie sobie przetłumaczyć. Proszę o pomoc. Dokument znaleziony w księdze urodzeń.
https://drive.google.com/file/d/1lZYovY ... sp=sharing
Ostatnio zmieniony śr 03 lip 2024, 16:18 przez mar_jan, łącznie zmieniany 2 razy.
pozdrawiam wszystkich czytelników, Mariusz
Szukam aktu zgonu lub miejsca pochówku Aleksego Janeckiego s. Jana i Antoniny z Dąbrowskich lata 1940-1957...
Awatar użytkownika
Kamiński_Janusz

Sympatyk
Adept
Kontakt:

Post autor: Kamiński_Janusz »

do wójta gminy Żychlin.
sprzedaż ziemi tkacza(?) Stanisława Andrejewa Szuberta, nie napotyka z mojej strony na przeszkody.
p.o. Sędzia Śledczy
Ostatnio zmieniony śr 03 lip 2024, 23:22 przez Kamiński_Janusz, łącznie zmieniany 1 raz.
Janusz

Szukam informacji o polskiej szkole i sierocińcu, zorganizowanych przez Związek Patriotów Polskich w mieście Atbasar w Kazachstanie w latach 1943-1946, oraz o powrocie sierot do Gostynina i Kwidzyna
Awatar użytkownika
mar_jan

Sympatyk
Podziękował: 6 times

Post autor: mar_jan »

Dziękuję za tłumaczenie. Jest to dla mnie o tyle ciekawe, że dokument był doklejony do aktu urodzenia dziewczynki o imieniu Stanisława dd Szubert ( ojciec Wojciech) a jej ojcem chrzestnym był właśnie Stanisław też Szubert. W dacie tego pisemka dziecko miało 6 miesięcy. Może to jakaś darowizna ojca chrzestnego, jeszcze się nie spotkałem z taką dla tak małego dziecka. Może ojciec i chrzestny to bracia byli??
pozdrawiam wszystkich czytelników, Mariusz
Szukam aktu zgonu lub miejsca pochówku Aleksego Janeckiego s. Jana i Antoniny z Dąbrowskich lata 1940-1957...
Awatar użytkownika
Kamiński_Janusz

Sympatyk
Adept
Kontakt:

Post autor: Kamiński_Janusz »

Trzeba przejrzeć akta notarialne z tamtych czasów. Może znajdzie się ta umowa sprzedaży
Janusz

Szukam informacji o polskiej szkole i sierocińcu, zorganizowanych przez Związek Patriotów Polskich w mieście Atbasar w Kazachstanie w latach 1943-1946, oraz o powrocie sierot do Gostynina i Kwidzyna
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tłumaczenia - rosyjski”