Dzień dobry.
Proszę o przetłumaczenie aktu urodzenia Stefania Krakowska z 1910, Parafia Wielgie, Rodzice Ludwik Krakowski matka Marianna Szymkowska.
Pozdrawiam Ola Ż.
Przejdz do 7
https://www.genealogiawarchiwach.pl/#qu ... uery.query
OK Akt urodzenia nr 26 Stefania Krakowska, Wielgie
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
Zaczek1980

OK Akt urodzenia nr 26 Stefania Krakowska, Wielgie
Ostatnio zmieniony pt 05 gru 2025, 07:37 przez Zaczek1980, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Akt urodzenia nr 26 Stefania Krakowska, Wielgie
Przetłumaczyłem, ale proszę stosować się do wskazówek moderatorów. Koniecznie proszę podawać nr aktu (przejdź do 7 nie wiedziałem co to znaczy)
Józefowo nr 26
Wydarzyło się we wsi Wielgie 22marca / 4 kwietnia 1910r o czwartej po południu. Stawił się Ludwik Krakowski lat 48 rolnik z Józefowa w obecności Jana Terentowskiego lat 49 i Ignacego Szymkowskiego lat 38 rolników z Józefowa i okazał mi dziecko płci żeńskiej oświadczając, że urodziło się ono w dniu wczorajszym o siódmej rano z jego prawowitej żony Marianny z Szymkowskich lat 36. Dziecku temu na chrzcie świętym udzielonym przeze mnie dano imię Stefania a chrzestnymi byli Roman Krakowski i Antonina Terentowska. Akt ten zgłaszającemu i świadkom niepiśmiennym został przeczytany a ja podpisałem. Administrator parafii Wielgie przechowujący akta stanu cywilnego. Podpis.
Waldemar
Józefowo nr 26
Wydarzyło się we wsi Wielgie 22marca / 4 kwietnia 1910r o czwartej po południu. Stawił się Ludwik Krakowski lat 48 rolnik z Józefowa w obecności Jana Terentowskiego lat 49 i Ignacego Szymkowskiego lat 38 rolników z Józefowa i okazał mi dziecko płci żeńskiej oświadczając, że urodziło się ono w dniu wczorajszym o siódmej rano z jego prawowitej żony Marianny z Szymkowskich lat 36. Dziecku temu na chrzcie świętym udzielonym przeze mnie dano imię Stefania a chrzestnymi byli Roman Krakowski i Antonina Terentowska. Akt ten zgłaszającemu i świadkom niepiśmiennym został przeczytany a ja podpisałem. Administrator parafii Wielgie przechowujący akta stanu cywilnego. Podpis.
Waldemar
-
Zaczek1980

Re: Akt urodzenia nr 26 Stefania Krakowska, Wielgie
Bardzo dziękuje, za tłumaczenie. Numer aktu był w tytule. Pozdrawiam Ola Ż