Witam,
Mam prośbę o przetłumaczenie w całości aktu urodzenia mojego pradziadka Michała Lemieszka urodzonego w 1907 roku. Będzie to mój początek ustalania przodków tej linii dlatego każda informacja może być istotna, a czasem w aktach podawane są dodatkowe informacje.
https://www.szukajwarchiwach.gov.pl/jed ... i=31735716
Akt numer 90 po prawej stronie na dole. Z góry dziękuje.
Skan numer 139 i w nim numer aktu 90.
Pozdrawiam
Tomasz Łachnik
Michał Lemieszek urodzony w Parafii Kłoczew 1907 rok
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
TomaszLachnik
-
Marianna_P

- Otrzymał podziękowania: 1 time
Re: Michał Lemieszek urodzony w Parafii Kłoczew 1907 rok
We wsi Kłoczew 16/29 września 19007 roku o pierwszej po południu zjawili się; Józef Lemieszek wyrobnik lat 27 zamieszkały w Kłoczewie w asyście Bronisława Krzemińskiego wyrobnika lat 23 i Józefa Wójciaka parobka lat 23 mieszkających w Kłoczewie i przedstawili dziecko rodzaju męskiego, które urodziło się we wsi Kłoczew 14/27 września tego roku o godzinie 10-tej wieczorem z małżonki jego Antoniny z Warownych lat 27. Młodzieńcu na chrzcie św. dano imię Michał a chrzestnymi byli Bronisław Brzozowski i Elżbieta Krawczyńska.
Ks. Roman Branik administrator.
Na marginesie aktu dopisek; Kłoczew Michał Lemieszek dnia 20 września 1931 r zawarł związek małżeński z Władysławą Kliszek w kościele paraf. Ryki
Ks. Roman Branik administrator.
Na marginesie aktu dopisek; Kłoczew Michał Lemieszek dnia 20 września 1931 r zawarł związek małżeński z Władysławą Kliszek w kościele paraf. Ryki
Pozdrawiam Marianna