Uprzejmie prosze o pomoc w przetlumaczeniu metryki urodzenia Marianna Pasieka
http://metryki.genealodzy.pl/metryka.ph ... 35-438.jpg
Dziekuje serdecznie
Maja
Prosze o pomoc w tlumaczeniu - metryka urodzenia - rosyjski
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
- MajaWojdalski

-
Janota_Anna
Działo się w W-wie w parafii Św. Jana 20 czerwca/2 lipca 1892 r. o godz. 6 po południu. Stawił się Filip Pasieka, służący l.26, mieszkający w Warszawie przy ul.Brzozowej pod nr 2605, w obecności Szczepana Lewandowskiego kościelnego i Tomasza Dydańskiego (?) stróża, obu pełnoletnich w W-wie zamieszkałych, i okazał Nam dziecię płci żeńskiej oświadczając, iż urodziło się ono w W-wie w jego mieszkaniu dnia dzisiejszego o godz. 7 rano z prawowitej jego małżonki Małgorzaty z domu Starzec lat 34. Dziecięciu temu przy Chrzcie Świętym udzielonym w dniu dzisiejszym dano imię Marianna, a chrzestnymi byli Szczepan Lewandowski i Marianna Okraska (?). Akt ten oświadczającemu i świadkom niepiśmiennym przeczytany został, Nami tylko podpisany.
Ks. Józef ..........
Mam nadzieję, że pomogłam.
Czy nie ma Pani rodziny w Grójcu (nazwisko Wojdalska)?
Pozdrawiam
Anna Janota
Ks. Józef ..........
Mam nadzieję, że pomogłam.
Czy nie ma Pani rodziny w Grójcu (nazwisko Wojdalska)?
Pozdrawiam
Anna Janota
- MajaWojdalski

Pani Anno,
Serdecznie dziekuje za tlumaczenie - dzieki Pani poznalam szczegoly o moim pradziadku i prababce ktorych rodzina nie znala.
Nazwisko Wojdalsks mam po mezu, Grzegorzu. Obecnie rodziny w Grojcu chyba nie ma ale pochodzili z tamtych stron jego dziadkowie: Jozef i Anna.
Czy jest pani spokrewniona z Wojdalskimi?
Jeszcze raz serdecznie dziekuje za czas i talent mi poswiecony
Maja
Serdecznie dziekuje za tlumaczenie - dzieki Pani poznalam szczegoly o moim pradziadku i prababce ktorych rodzina nie znala.
Nazwisko Wojdalsks mam po mezu, Grzegorzu. Obecnie rodziny w Grojcu chyba nie ma ale pochodzili z tamtych stron jego dziadkowie: Jozef i Anna.
Czy jest pani spokrewniona z Wojdalskimi?
Jeszcze raz serdecznie dziekuje za czas i talent mi poswiecony
Maja