Akt urodzenia Jan PRZYBYLEK Wlocin-Wies, czerwiec 1904 ? jezyk rosyjski

Tłumaczenia dokumentów pisanych po rosyjsku, proszę sprawdzić Jak napisać prośbę o tłumaczenie metryki

Moderatorzy: kaphis, elgra, maria.j.nie

Delphine
Podziękował: 2 times

Akt urodzenia Jan PRZYBYLEK Wlocin-Wies, czerwiec 1904 ? jezyk rosyjski

Post autor: Delphine »

Dzień dobry,

Proszę o pomoc w odczytaniu i przetłumaczeniu aktu urodzenia napisanego po rosyjsku pismem cyrylickim.

Co wiem o dokumencie:
- Akt urodzenia Jana Przybyłka
- Urodzony w czerwcu 1904 roku we Włocin-Wieś (powiat Sieradz, województwo łódzkie)
- Ojciec: Józef Przybyłek
- Miejsce urodzenia: majątek rodziny Laskowskich we Włocin-Wieś
- Numer aktu widoczny na dokumencie: 152

Zdjęcie aktu załączam poniżej.

Jan Przybyłek wyemigrował do Francji w latach 30. XX wieku. Staram się odtworzyć historię mojej rodziny i zależy mi na pełnej transkrypcji i tłumaczeniu tego dokumentu.

Z góry bardzo dziękuję za pomoc!

Pozdrawiam serdecznie Obrazek

* Moderacja - Zgodnie z Regulaminem Rozdział II, pkt 4, lit. b i c i przyjętym zwyczajem prosimy podpisywać posty przynajmniej imieniem. Jeżeli każdorazowe podpisywanie postów jest kłopotliwe, wtedy można ustawić automatyczny podpis w swoim Profilu
Pozdrawiam, Marek (kaphis)
Moderator
Marek70

Sympatyk
Ekspert
Podziękował: 4 times
Otrzymał podziękowania: 309 times

Re: Akt urodzenia Jan PRZYBYLEK Wlocin-Wies, czerwiec 1904 ? jezyk rosyjski

Post autor: Marek70 »

Działo się we wsi Wojków 2/15 czerwca 1902 o 10:00. Stawił się Józef Przybyłek, rolnik z Włocina, lat 40, w obecności Jakuba Foty(?) lat 46 i Józefa Kaczmarka lat 36, obu rolników z Włocina, i okazali nam dziecko płci męskiej, i oświadczyli, że urodziło się ono we wsi Włocin wczoraj o 20:00 z jego małżonki Marianny z Laskowskich lat 36. Dziecku temu na chrzcie świętym odbytym w tym dniu dano imię Jan, a chrzestnymi jego byli Tomasz Borowiak i Marianna Laskowska. Akt ten stawającemu i świadkom niepiśmiennym przeczytano. Przez Nas tylko podpisany.
Pozdrawiam
Marek

"O dziękowaniu" viewtopic.php?t=112847
"Jak napisać prośbę o tłumaczenie..." viewtopic.php?t=12392
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tłumaczenia - rosyjski”