Witam
Czy mogę poprosić o przetłumaczenie aktu urodzenia? Próbowałam sama z szablonem ale to ponad moje siły, rozszyfrowanie słowa Wojciech zajęło mi 10 minut
Miejscowość Kamionka
Parafia Wilczyska
rok 1880
ojciec : Wojciech Mróz
matka: Franciszka (Białach?)
dziecko Magdalena https://picasaweb.google.com/lh/photo/f ... directlink
Pozdrawiam serdecznie i dziękuje
Ania
Ania Pogorzelska
------------------------------------------------------------
Szukam informacji o Jakubie Żukowskim (ur +- 1880r.), mieszkańcu gm. Belsk, woj. mazowieckie, zmarłym w 1917 w Mińsku Litewskim, żona Magdalena z Mrozów
Działo się we wsi Wilczyska jedenastego lipca (dwudziestego dziewiątego czerwca) tysiąc osiemset osiemdziesiątego roku o godzinie pierwszej po południu. Stawił się osobiście Wojciech Mroz, lat trzydzieści osiem, chłop rolnik zamieszkały w Kamionce, w obecności świadków Ludwika Hubka, lat czterdzieści cztery i Jakuba Kruka, lat trzydzieści osiem, obydwu chłopów rolników zamieszkałych w Kamionce i okazali dziecko płci żeńskiej, oświadczając, że urodziło się ono w Kamionce w dniu wczorajszym o godzinie czwartej po południu z prawowitej jego małżonki Franciszki z domu Białek, lat trzydzieści osiem. Dziecku temu na chrzcie świętym odbytym w dniu dzisiejszym przez księdza Juliana Sawickiego, miejscowego Administratora nadano imię Magdalena a rodzicami chrzestnymi jego byli: Ludwik Hubek i Krystyna Kruk. Akt ten oświadczającemu i świadkom przeczytany i przez nas tylko podpisany ponieważ są oni niepiśmienni.
Ania Pogorzelska
------------------------------------------------------------
Szukam informacji o Jakubie Żukowskim (ur +- 1880r.), mieszkańcu gm. Belsk, woj. mazowieckie, zmarłym w 1917 w Mińsku Litewskim, żona Magdalena z Mrozów