prośba o przetłumaczenie pisma z Archiwum Historycznego

Tłumaczenia dokumentów pisanych po rosyjsku, proszę sprawdzić Jak napisać prośbę o tłumaczenie metryki

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie

violetta_nowak

Sympatyk

Post autor: violetta_nowak »

witam
Zwracam sie z prośbą o przetłumaczenie pisma z Archiwum z Moskwy, poszukuje tam mojego przodka.Mam dokonać wpłaty, tyle wiem.

pozdrawiam
violetta
Ostatnio zmieniony sob 27 sty 2018, 17:24 przez violetta_nowak, łącznie zmieniany 1 raz.
MonikaMaru

Sympatyk

Post autor: MonikaMaru »

Witam,

Przesyłamy Pani Umowę i rachunek na przeprowadzenie prac poszukiwawczych w zespole informacji naukowej (katalogi, kartoteki, opisy, informatory i bazy elektroniczne) archiwum o służbie interesującej Panią osoby.

Zwracamy uwagę, że do rachunku wliczony jest koszt pisma informującego (w tym także odpowiedź na zapytanie, że wynik poszukiwań jest negatywny): z krótką odpowiedzią.

Ponownie informujemy, że w przypadku negatywnego wyniku pieniądze za poszukiwania nie podlegają zwrotowi.

W przypadku pozytywnego wyniku poszukiwań zostanie wystawiona na Panią uzupełniająca Umowa i rachunek na zestawienie archiwalnej informacji lub kopiowanie wymienionych dokumentów (zgodnie z Pani życzeniem).

Opracowanie Pani zapytania może zostać zrealizowane tylko po zawarciu odpowiedniej Umowy i opłaceniu wystawionego rachunku.

Przy załatwianiu formalności płatniczych prosimy o wskazanie numeru rachunku i przytoczonych w nim rekwizytów bankowych.

Prosimy o zwrot na nasz adres 1 egz. Umowy i dla przyspieszenia rozpoczęcia prac wysłać kopię dowodu wpłaty.

Po otrzymaniu odpowiedzi na zapytanie prosimy o przysłanie podpisanego egzemplarza dokumentu zdawczo-odbiorczego prac.

Dla informacji podajemy, że czas wykonania prac zajmie około 2 miesięcy od dnia wpływu środków pieniężnych na rachunek/konto rozliczeniowe wymienione w Umowie.

Załączniki:
- Umowa z zał. na 8 stron (nie bardzo wiem, czy skrót "л." oznacza stronę "лист", czy należy rozumieć to jako egzemplarz)
- rachunek na 1 stronę
- dokument zdawczo-odbiorczy prac (usług) na 2 strony
- potwierdzenie na wpłatę na 1 stronę

Dyrektor Archiwum I.O.Garkusza

Pozdrawiam,
Monika
violetta_nowak

Sympatyk

Post autor: violetta_nowak »

bardzo dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
violetta
ODPOWIEDZ