Akt urodzenia - Panasiuk Zenobia - Kijowiec 1893

Tłumaczenia dokumentów pisanych po rosyjsku, proszę sprawdzić Jak napisać prośbę o tłumaczenie metryki

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Iusgene

Sympatyk

Post autor: Iusgene »

Akt urodzenia Nr 79/ 1893 - Zenobia (Zinowia) Panasiuk - miejscowość Michałki - Ze zdigitalizowanych zbiorów Archiwum Państwowego w Lublinie - 35/2225/0 Akta stanu cywilnego Parafii Prawosławnej w Kijowcu (gm. Zalesie , pow. Bialski , woj. lubelskie)

Nazwy własne - Panasiuk , Michałki , Kijowiec , wiem także , że rodzice Zenobii to Mikołaj i Paraskiewa - co jest zgodne z "Wykazem osadników z akcji "W" , którym dysponuję ale na tym moja "wiedza" się kończy :(

Oto link : http://szukajwarchiwach.pl/35/2225/0/1. ... /#tabSkany

(Akt znajduje się w lewym górnym rogu pliku 24.jpeg wg numeracji strony)

Bardzo proszę o pomoc i z góry bardzo dziękuję :) Rzeczona Zenobia to moja prababcia dlatego też ten akt ma dla mnie tak dużą wartość :)

Bardzo proszę o pomoc w przetłumaczeniu , względnie odczytaniu najważniejszych z mojego punktu widzenia informacji czyli przede wszystkim tych , które pozwolą na dalsze poszukiwania moich przodków w parafii Kijowiec - imion i nazwisk rodziców oraz odpowiednio ich rodziców itd. :)
MonikaMaru

Sympatyk

Post autor: MonikaMaru »

79. Michałki
1. Kijowiec 19.XII.1893 o 6-ej po poł.
2. Michał Mikołaj Dymitrow (s. Dymitra) Panasiuk, 24 lata mający włościanin z Michałek
3. Jan Naumow (s. Nauma) Kirczuk, 27 lat , włościanin z Kijowca i Konrad Mazuruk, 43 lata, włościanin z Michałek
4. płci żeńskiej urodzone w Michałkach 5.XII.br o 11-ej w nocy
5. prawowita małż. Paraskiewa c. Teodora Nikołajczuka, 22 lata
6. ZENOBIA
7. w/w Jan Kirczuk i Maria Józefatowa Juszczuk

Pozdrawiam,
Monika
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tłumaczenia - rosyjski”