Akt urodzenia, Szczerkowski Działoszyn 1912

Tłumaczenia dokumentów pisanych po rosyjsku, proszę sprawdzić Jak napisać prośbę o tłumaczenie metryki

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie

Szczerkowski_Marcin

Post autor: Szczerkowski_Marcin »

Zwracam się o pomoc w przetłumaczeniu metryki nr 268- Działoszyn-1912- Szczerkowski Michał (urodzenie).

http://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/fbc11f68959e0eee

Dziękuję.
zerek28

Sympatyk

Post autor: zerek28 »

Witaj .
Dzialo się w miejscowosci Działoszyn23.08/16.09.1912 r.o godz.3popołudniu.Zjawił się Jan Szczerkowki rolnik z Działoszyna lat 30 w obecnosci Tomasza .......lat 60 i Wojciecha Szczerkowski lat 40 obydwoch rolników z Działoszyna i okazal nam dziecie płci meśkiej oznajmając ze urodził się w Dzialoszynie 14/12.09 tego roku o godz.11 rano z jego małzonki Marcjanny ur.Płatek 30 lat .Dziecieciu temu na Chrzcie Sw.nadane zostalo imię Michał,a chrzestnymi byli Franciszek Szczepanek i Józefa Szczerkowska ..Akt odczytano i przez Nas podpisano .
Panie Marcinie niestety nie rozszyfrowałam nazwiska Tomasza .Proszę powiedziec czy nazwisko Szczerkowski jest dosc częstym nazwiskiem występującym w Działoszynie .Ja mam w swoim drzewie małzeństwo Zerkowski i Płatek
Pozdrawiam Bozena Żerkowska Nowak
Szczerkowski_Marcin

Re: Akt urodzenia, Szczerkowski Działoszyn 1912

Post autor: Szczerkowski_Marcin »

zerek28 pisze:Witaj .
Dzialo się w miejscowosci Działoszyn23.08/16.09.1912 r.o godz.3popołudniu.Zjawił się Jan Szczerkowki rolnik z Działoszyna lat 30 w obecnosci Tomasza .......lat 60 i Wojciecha Szczerkowski lat 40 obydwoch rolników z Działoszyna i okazal nam dziecie płci meśkiej oznajmając ze urodził się w Dzialoszynie 14/12.09 tego roku o godz.11 rano z jego małzonki Marcjanny ur.Płatek 30 lat .Dziecieciu temu na Chrzcie Sw.nadane zostalo imię Michał,a chrzestnymi byli Franciszek Szczepanek i Józefa Szczerkowska ..Akt odczytano i przez Nas podpisano .
Panie Marcinie niestety nie rozszyfrowałam nazwiska Tomasza .Proszę powiedziec czy nazwisko Szczerkowski jest dosc częstym nazwiskiem występującym w Działoszynie .Ja mam w swoim drzewie małzeństwo Zerkowski i Płatek
Pozdrawiam Bozena Żerkowska Nowak
Bardzo dziękuję za pomoc.
Tak, nazwisko Szczerkowski jest dość częste w Działoszynie. Do dnia dzisiejszego żyje tak co najmniej kilkadziesiąt osób o tym nazwisku.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tłumaczenia - rosyjski”