par. Dobra, Łódź, Pokrzywnica... OK
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
par. Dobra, Łódź, Pokrzywnica... OK
Nr aktu Ur.: 3122
Rychlik Bolesław
Łódź NMP
Ur. 28.10.1895r. ( na nagrobku mam datę 20.10.1895r. )
Rodzice - Karol Rychlik, Jadwiga Rychlik z domu Nowacka
Link do aktu - TUTAJ
Rychlik Bolesław
Łódź NMP
Ur. 28.10.1895r. ( na nagrobku mam datę 20.10.1895r. )
Rodzice - Karol Rychlik, Jadwiga Rychlik z domu Nowacka
Link do aktu - TUTAJ
Ostatnio zmieniony pt 24 lis 2023, 22:02 przez InneCzasy, łącznie zmieniany 12 razy.
Czas oczekiwania - ok
Mam pytanie. Dlaczego niektore prosby sa tlumaczone po kilku, kilkunastu minutach, a inne pozostaja bez odpowiedzi od tygodnia?
Cos zle wpisalem w prosbie o tlumaczenie, czy po prostu robicie to wg jakiegos systemu?
Cos zle wpisalem w prosbie o tlumaczenie, czy po prostu robicie to wg jakiegos systemu?
Ostatnio zmieniony czw 25 maja 2017, 00:06 przez InneCzasy, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Akt ur. Rychlik Bolesław, Łódź NMP, rok. 1895r.
dd
Ostatnio zmieniony śr 22 sty 2025, 19:56 przez Jan.k_c, łącznie zmieniany 1 raz.
-
MonikaMaru

Czas oczekiwania
Być może
Odp. otrzymałem chwilę po tym poście, ale na przyszłość postaram się pamiętać o podpisie.
Pozdrawiam Łukasz Wojtkowiak
POSZUKUJĘ RODZINY TADEUSZA MORAWSKIEGO Z WILNA!!!
Akt ślubu - Rychlik Karol,Jadwiga Nowacka par. Św.Krzyż - ok
Proszę o tłumaczenie aktu ślubu Karola Rychlika i Jadwigi Nowackiej z dnia 04.10.1885r. parafia Św. Krzyża w Łodzi.
Akt. 247 - 1885r.
Link do aktu TUTAJ
Akt. 247 - 1885r.
Link do aktu TUTAJ
Ostatnio zmieniony śr 24 maja 2017, 22:02 przez InneCzasy, łącznie zmieniany 1 raz.
-
MonikaMaru

Akt ślubu - Rychlik Karol,Jadwiga Nowacka par. Św.Krzyż Łódź
247. Łódź
1. Działo się: Parafia św. Krzyża 22.IX./4.X.1885 o 4-ej po poł.
2. Świadkowie: Ignacy Nowak, woźnica i Tomasz Oleszka/Oleszek stróż, obaj z Łodzi
3. Pan młody: KAROL RYCHLIK, 31 lat mający, kawaler, wyrobnik, urodzony w Młyńsku pow. wieluński, s. zmarłych Andrzeja i Zuzanny małż. Rychlików, zamieszkały w Łodzi
4. Panna młoda: JADWIGA NOWACKA, panna, urodzona w Imielniku pow. brzeziński, c. zmarłych Marcina i Katarzyny z Łuszczaków, 30 lat mająca, wyrobnica z Łodzi
5. trzy zapowiedzi
6. umowy przedślubnej nie zawarli
Ksiądz napisał: Młyńsko, ale nie jestem pewna, czy to nie powinno być Młynisko.
1. Działo się: Parafia św. Krzyża 22.IX./4.X.1885 o 4-ej po poł.
2. Świadkowie: Ignacy Nowak, woźnica i Tomasz Oleszka/Oleszek stróż, obaj z Łodzi
3. Pan młody: KAROL RYCHLIK, 31 lat mający, kawaler, wyrobnik, urodzony w Młyńsku pow. wieluński, s. zmarłych Andrzeja i Zuzanny małż. Rychlików, zamieszkały w Łodzi
4. Panna młoda: JADWIGA NOWACKA, panna, urodzona w Imielniku pow. brzeziński, c. zmarłych Marcina i Katarzyny z Łuszczaków, 30 lat mająca, wyrobnica z Łodzi
5. trzy zapowiedzi
6. umowy przedślubnej nie zawarli
Ksiądz napisał: Młyńsko, ale nie jestem pewna, czy to nie powinno być Młynisko.
Pozdrawiam,
Monika
Monika
Akt ślubu - Rychlik Karol,Jadwiga Nowacka par. Św.Krzyż Łódź
Dziękuję, grzebię właśnie w dalszej rodzinie i mi też wygląda na Młynisko 
-
MonikaMaru

Czas oczekiwania
Jest i OK
Pozdrawiam Łukasz
Pozdrawiam Łukasz
Akt zgonu - Katarzyna Kurek - ok
Proszę o tłumaczenie aktu zgonu Katarzyny Kurek ( poprzednie nazwisko Łaszczak) zm. 18.01.1880 akt nr.3 córka Kacpra i Petronelli
Parafia Dobra, miejscowość Imielnik
Link do aktu TUTAJ
Parafia Dobra, miejscowość Imielnik
Link do aktu TUTAJ
Ostatnio zmieniony wt 06 cze 2017, 23:33 przez InneCzasy, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Akt zgonu - Katarzyna Kurek
dd
Ostatnio zmieniony śr 22 sty 2025, 19:43 przez Jan.k_c, łącznie zmieniany 1 raz.
Prośba o tłumaczenie aktu ślubu - OK
Proszę o tłumaczenie aktu ślubu Stanisława Maj (syna Wojciech, Marianna Przygoda) i Zofii Orzeł (córki Wojciech, Marianna Lefek).
Ślub z 1907r miejscowość Pokrzywnica. Parafia Pawłów (pow.starachowicki).
Link do aktu TUTAJ lub TUTAJ.
Ślub z 1907r miejscowość Pokrzywnica. Parafia Pawłów (pow.starachowicki).
Link do aktu TUTAJ lub TUTAJ.
Ostatnio zmieniony pt 18 sty 2019, 16:09 przez InneCzasy, łącznie zmieniany 1 raz.
Prośba o tłumaczenie aktu ślubu
Pawłów, 29.VIII/ 11.IX.1907
Świadkowie - Feliks Kalista(?) i Antoni Przygoda,obaj po 50 lat, koloniści z Pokrzywnicy;
Pan młody - Stanisław Maj, lat 26, kawaler, włościanin, syn nieżyjącego Wojciecha i żyjącej Marianny z Przygodów, włościan kolonistów, urodzony i mieszkający w Pokrzywnicy;
Panna młoda - Zofia Orzeł, lat 18, panna, włościanka, córka nieżyjącego Wojciecha i żyjącej Marianny z Lefków, włościan kolonistów, urodzona i mieszkająca przy matce w Pokrzywnicy;
Zapowiedzi - trzy, w tutejszej parafii;
Umowy przedślubnej nie zawarli;
Pozwolenie na ślub, dali młodym słownie ich rodzice;
Ślubu udzielił ks. Karol Zasada.
Ela
Świadkowie - Feliks Kalista(?) i Antoni Przygoda,obaj po 50 lat, koloniści z Pokrzywnicy;
Pan młody - Stanisław Maj, lat 26, kawaler, włościanin, syn nieżyjącego Wojciecha i żyjącej Marianny z Przygodów, włościan kolonistów, urodzony i mieszkający w Pokrzywnicy;
Panna młoda - Zofia Orzeł, lat 18, panna, włościanka, córka nieżyjącego Wojciecha i żyjącej Marianny z Lefków, włościan kolonistów, urodzona i mieszkająca przy matce w Pokrzywnicy;
Zapowiedzi - trzy, w tutejszej parafii;
Umowy przedślubnej nie zawarli;
Pozwolenie na ślub, dali młodym słownie ich rodzice;
Ślubu udzielił ks. Karol Zasada.
Ela
Akt zgonu 1900r Rychlik Karol, Łódź - OK!
Witam. Proszę o pomoc w tłumaczeniu aktu zgonu.
Rychlik Karol zm 1900r. akt nr 631 Syn Andrzeja i Zuzanny par. św. Krzyża Łódź
Link do aktu TUTAJ
Z góry dziękuję i pozdrawiam!
Oczywiście:) Zapomniałem od podpisie! Łukasz Wojtkowiak
moderacja (elgra)
Zgodnie z regulaminem i przyjętym zwyczajem prosimy o podpisywanie swoich postów przynajmniej imieniem.
Jeżeli każdorazowe podpisywanie postów jest kłopotliwe, wtedy można ustawić automatyczny podpis. https://genealodzy.pl/PNphpBB2-viewtopi ... rt-0.phtml
Rychlik Karol zm 1900r. akt nr 631 Syn Andrzeja i Zuzanny par. św. Krzyża Łódź
Link do aktu TUTAJ
Z góry dziękuję i pozdrawiam!
Oczywiście:) Zapomniałem od podpisie! Łukasz Wojtkowiak
moderacja (elgra)
Zgodnie z regulaminem i przyjętym zwyczajem prosimy o podpisywanie swoich postów przynajmniej imieniem.
Jeżeli każdorazowe podpisywanie postów jest kłopotliwe, wtedy można ustawić automatyczny podpis. https://genealodzy.pl/PNphpBB2-viewtopi ... rt-0.phtml
Ostatnio zmieniony pn 30 mar 2020, 10:30 przez InneCzasy, łącznie zmieniany 1 raz.