Dobry wieczór.
Proszę o przetłumaczenie aktu urodzenia. Znane mi dane: rok 1863 rodzice Wincenty i Agata Duniec. Wklejam link ze zdjęciem skanu ponieważ nie mogę znaleźć go w familysearch. Nie pamiętam gdzie go znalazłem.
> https://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/cc511df69496e2d1
akt urodzenia Sobaczewski Mikołaj ? 1863 - ok
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
Aleksandros

akt urodzenia Sobaczewski Mikołaj ? 1863 - ok
Ostatnio zmieniony śr 15 lis 2017, 18:57 przez Aleksandros, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam | Aleksander
- Kamiński_Janusz

- Kontakt:
akt urodzenia Sobaczewski Mikołaj ? 1863
1 stycznia 1863 roku w ... rzymsko-katolickim kościele ksiądz proboszcz … ochrzcił z zachowaniem wszelkich reguł sakramentu dziecię imieniem Mikołaj, syna chłopów Wincentego i Agaty z domu Duniec, ślubnych małżonków Sobaczewskich, urodzony 21 grudnia we wsi …biszkach.
Chrzestnymi byli chłopi: Kazimierz Duniec i Antonina Sobaczewska, żona Antoniego
***proszę podać nazwy miejscowości
Chrzestnymi byli chłopi: Kazimierz Duniec i Antonina Sobaczewska, żona Antoniego
***proszę podać nazwy miejscowości
Janusz
Szukam informacji o polskiej szkole i sierocińcu, zorganizowanych przez Związek Patriotów Polskich w mieście Atbasar w Kazachstanie w latach 1943-1946, oraz o powrocie sierot do Gostynina i Kwidzyna
Szukam informacji o polskiej szkole i sierocińcu, zorganizowanych przez Związek Patriotów Polskich w mieście Atbasar w Kazachstanie w latach 1943-1946, oraz o powrocie sierot do Gostynina i Kwidzyna
-
Aleksandros

akt urodzenia Sobaczewski Mikołaj ? 1863
Serdecznie dziękuję za pomoc. Miejscowości to kościół w Kobylniku (Kobylnickoj...) a wieś to Daszki / Wielkie Daszki.
Pozdrawiam | Aleksander