Jaroszyce

Tłumaczenia dokumentów pisanych po rosyjsku, proszę sprawdzić Jak napisać prośbę o tłumaczenie metryki

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie

Awatar użytkownika
Misiewicz_Elżbieta

Sympatyk
Legenda

Post autor: Misiewicz_Elżbieta »

Proszę o przetłumaczenie z j.rosyjskiego aktu urodzenia

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/043 ... 102fc.html

Dziękuję i pozdrawiam.Elżbieta
Awatar użytkownika
czj

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: czj »

53. Huta
Działo się we wsi ??? (może Jaroszyce???) w dniu 22 czerwca 1868 roku o godzinie 3 po południu. Zjawił się Wawrzyniec Sterczeski ... (nie jestem pewna ale może to stolarski ? ) majster 40 lat mający mieszkający w Hucie w obecności Sebastiana Tokarskiego 72 lat mającego i Wincentego Jaworskiego 46 lat mającego właścicieli ziemskich mieszkających w Siemierzycach ? okazał nam dziecko - dziewczynkę i oznajmił że urodziło się ono w Hucie 12 bieżącego miesiąca i roku o godzinie 4 po południu przez prawowitą małżonkę jego Antoninę Krupińską 27 lat mającą. Dziecku temu na Chrzcie Świętym dokonanym przeze mnie Księdza Marcelego Kozłowskiego nadano imię Franciszka a rodzicami chrzestnymi byli Ignacy Kuziński i Franciszka Michałowicz. Akt wszystkim oznajmiającemu i świadkom przeczytany a że oni pisać nie umieją przeze mnie tylko podpisany.
Ks.Marc.Kozłowski

O i wyjaśniło się na przypisku z boku :)
Sterczenska Franciszka córka Wawrzyńca i Antoniny z Krupińskich urodz. 17/7/1868r .... ojciec majster szklarski !!!

Jola :lol:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tłumaczenia - rosyjski”