Trzy akty metrykalne, Łukowa k. Biłgoraja, lata 1877-83 OK

Tłumaczenia dokumentów pisanych po rosyjsku, proszę sprawdzić Jak napisać prośbę o tłumaczenie metryki

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Kriser

Trzy akty metrykalne, Łukowa k. Biłgoraja, lata 1877-83 OK

Post autor: Kriser »

Moi Państwo,
po raz kolejny liczę na Waszą pomoc. Moja amatorska umiejętność odczytu języka rosyjskiego nie pozwala na wyłapanie szczegółów z poniższych gryzmołów.

Parafia ŁUKOWA koło Biłgoraja.
1. Akt zgonu nr 42/1877, zm. Franciszek Górecki z OLCHOWCA. Nie jestem w stanie odczytać wieku denata i nie jestem pewny poprawności odczytu imion rodziców (Andrzej i Petronela?).
Obrazek

2. Akt zgonu nr 36/1878, zm. Józef Górecki z OLCHOWCA. Podobnie jak wyżej nie jestem w stanie odczytać wieku denata i nie jestem pewny poprawności odczytu imion rodziców (ci sami Andrzej i Petronela?).
Obrazek

3. Akt zgonu nr 58/1883, zm. wdowa Petronela Górecka de domo Mach z OLCHOWCA. Nie jestem w stanie odczytać wieku denatki i personaliów rodziców.
Obrazek

Z góry dziękuję za uprzejmość.
Ostatnio zmieniony pn 15 cze 2020, 18:51 przez Kriser, łącznie zmieniany 1 raz.
Koluszkowski_Henryk

Sympatyk
Mistrz

Trzy akty metrykalne, par. Łukowa k. Biłgoraja, lata 1877-83

Post autor: Koluszkowski_Henryk »

1.
24.02.1877 w Olchowcu zm. Franciszek Górecki, kawaler, 19 l., włościanin, syn zmarłego Andrzeja i pozostającej wśród żywych Petroneli z Machów.
2.
19.02.1878 w Olchowcu zm. Józef Górecki, włościanin , 33 l., syn zmarłego Andrzeja i pozostającej wśród żywych Petroneli z Machów. Pozostawił owdowiałą żonę Rozalię z Gontarskich (Gantorskich?)

3. - to inny akt, nie ten którego dotyczy opis
6.03.1876 w Olszowcu zm. Jan Górecki, 3 mies. życia, syn Józefa i Rozalii zd Gantorskiej.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tłumaczenia - rosyjski”