Akt zgonu Franciszki Budzynowskiej, parafia Oleszno

Tłumaczenia dokumentów pisanych po rosyjsku, proszę sprawdzić Jak napisać prośbę o tłumaczenie metryki

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Awatar użytkownika
Budzynowski_Robert

Nieaktywny
Nowicjusz

Post autor: Budzynowski_Robert »

Witam serdecznie

Bardzo proszę o przetłumaczenie poniższego aktu, lub sprawdzenie zamieszczonego poniżej mojej nieudolnej próby
Obrazek

Oleszno 65
Działo się we wsi i parafii Oleszno piętnastego grudnia tysiąc osiemset osiemdziesiątego czwartego roku o godzinie jedenastej z rana. Stawili się Mikołaj Siwek pięćdziesiąt sześć lat, a także Franciszek Stelmasik pięćdziesiąt siedem lat mający, chrześcijanie katolicy zamieszkali w Olesznie i oświadczyli nam, iż w Olesznie trzynastego grudnia bieżącego roku o godzinie dziewiątej popołudniu, umarła Franciszka Budzynowska dziewięć miesięcy mająca, córka Józefa i Barbary z Harazińskich małżonków Budzynowskich, po przekonaniu się naocznie o zejściu Franciszki Budzynowskiej, akt ten stawającym przeczytany i przez nas tylko podpisany [-]

Z góry bardzo dziękuję za pomoc
Robert
Tomek1973

Sympatyk

Post autor: Tomek1973 »

1. Franciszek Stępień.
2. chłopi /kriestianie/ katolicy.

Haraziński, to dośc unikalne nazwisko. Na piotrkowskim cmentarzu jest grób śp. Rudolfa Harazińskiego, nauczyciela. Zmarł na początku lat dziewięćdziesiątych. Miał chyba niecałe 50 lat.

pozdrawiam - tomek
Awatar użytkownika
Budzynowski_Robert

Nieaktywny
Nowicjusz

Post autor: Budzynowski_Robert »

Bardzo dziękuję za pomoc.
Zaraz sobie poprawię [to była moja pierwsza próba tłumaczenia aktu - zdecydowałem się na nią, bo pismo wydawało mi się bardzo czytelne].

hahahaha...
chłopi /kriestianie/ - jak to sobie ładnie zamieniłem na chrześcijan hahahaha...

ps.
"...grób śp. Rudolfa Harazińskiego, nauczyciela. Zmarł na początku lat dziewięćdziesiątych. Miał chyba niecałe 50 lat. .."
Bardzo dziękuję za inf.

Pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tłumaczenia - rosyjski”