Dzień dobry,
Czy mogę prosić o przetłumaczenie w całości aktu zgonu (nr 35):
https://metryki.genealodzy.pl/metryka.p ... =197&y=992
Franciszek Owczarski, syn Andrzeja i Walerii z Cisińskich.
Bardzo zagadkowa sytuacja dla mnie, może tłumaczenie mi coś wyjaśni.
Dziękuję i pozdrawiam,
Agnieszka
[OK]Akt zgonu Franciszek Owczarski, 1873 Trzcianka
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
[OK]Akt zgonu Franciszek Owczarski, 1873 Trzcianka
Ostatnio zmieniony śr 21 paź 2020, 18:27 przez Tress, łącznie zmieniany 1 raz.
- Kamiński_Janusz

- Kontakt:
Akt zgonu Franciszek Owczarski, 1873 Trzcianka
Akt Z Nr 35. Trzcianka
Działo się we wsi Dmosin dnia 17/29 maja 1873 roku o godzinie 10 rano. Stawili się: Andrzej Owczarski lat 30 i Wojciech Marcinkowski lat 39, obu rolnicy we wsi Trzcianka mieszkający, i oświadczyli, że wczoraj, o godzinie 4 rano, we wsi Trzcianka umarł Franciszek Owczarski lat 3 mający, syn wyżej wspomnianego Andrzeja i Walerii z Cisińskich małżonków, we wsi Trzcianka urodzony i tamże przy rodzicach mieszkający.
Po naocznym potwierdzeniu zgonu Franciszka Owczarskiego, akt ten obecnym niepiśmiennym przeczytany, przez nas tylko podpisany został.
Ksiądz Franciszek Kostecki, administrator parafii Dmosin /.../.
Działo się we wsi Dmosin dnia 17/29 maja 1873 roku o godzinie 10 rano. Stawili się: Andrzej Owczarski lat 30 i Wojciech Marcinkowski lat 39, obu rolnicy we wsi Trzcianka mieszkający, i oświadczyli, że wczoraj, o godzinie 4 rano, we wsi Trzcianka umarł Franciszek Owczarski lat 3 mający, syn wyżej wspomnianego Andrzeja i Walerii z Cisińskich małżonków, we wsi Trzcianka urodzony i tamże przy rodzicach mieszkający.
Po naocznym potwierdzeniu zgonu Franciszka Owczarskiego, akt ten obecnym niepiśmiennym przeczytany, przez nas tylko podpisany został.
Ksiądz Franciszek Kostecki, administrator parafii Dmosin /.../.
Janusz
Szukam informacji o polskiej szkole i sierocińcu, zorganizowanych przez Związek Patriotów Polskich w mieście Atbasar w Kazachstanie w latach 1943-1946, oraz o powrocie sierot do Gostynina i Kwidzyna
Szukam informacji o polskiej szkole i sierocińcu, zorganizowanych przez Związek Patriotów Polskich w mieście Atbasar w Kazachstanie w latach 1943-1946, oraz o powrocie sierot do Gostynina i Kwidzyna
Akt zgonu Franciszek Owczarski, 1873 Trzcianka
Dziękuję bardzo. Teraz to już mam nagmatwane totalnie :/
Pozdrawiam
Agnieszka
Pozdrawiam
Agnieszka