Szanowni Państwo,
Uprzejmie proszę o dokładniejsze odczytanie daty narodzin, wieku i pochodzenia rodziców (o ile to zostało zawarte) i innych informacji, które można z tego aktu się dowiedzieć.
Nr aktu 43 (Urodzenia), Chojnów, parafia Jazgarzew; 1892 rok; rodzice: Adam Pluta, Ewa Dąbrowska; Józef Pluta - osoba której dotyczy akt
Link do zdjęcia:
https://metryki.genbaza.pl/genbaza,detail,150211,10
tj.: GenBaza / AP_Warszawa / AP_Grodzisk / Jazgarzew / 1892_133 / U / _040-045.jpg
Pozdrawiam,
Paweł
Akt urodzenia, Pluta - Jazgarzew 1892 - OK
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
Akt urodzenia, Pluta - Jazgarzew 1892 - OK
Ostatnio zmieniony pn 14 cze 2021, 08:17 przez mepme, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Akt urodzenia, Pluta - Jazgarzew 1892
Jazgarzew 8/20 marca 1892 godzina 1 po południumepme pisze:Szanowni Państwo,
Uprzejmie proszę o dokładniejsze odczytanie daty narodzin, wieku i pochodzenia rodziców (o ile to zostało zawarte) i innych informacji, które można z tego aktu się dowiedzieć.
Nr aktu 43 (Urodzenia), Chojnów, parafia Jazgarzew; 1892 rok; rodzice: Adam Pluta, Ewa Dąbrowska; Józef Pluta - osoba której dotyczy akt
Link do zdjęcia:
https://metryki.genbaza.pl/genbaza,detail,150211,10
tj.: GenBaza / AP_Warszawa / AP_Grodzisk / Jazgarzew / 1892_133 / U / _040-045.jpg
Pozdrawiam,
Paweł
stawił się (ojciec) Adam Pluta pracownik dzienny, lat 27 mieszkający w Chojnowie
świadkowie Józef Dobyń lat 43 i Stanisław Świetlik lat 34, obydwaj gospodarze mieszkający w Chojnowie
dziecko urodzone 1/13 marca 1892
matka Ewa Dąbrowska lat 27
imię JÓZEF
Pozdrawiam - Gośka
Re: Akt urodzenia, Pluta - Jazgarzew 1892
Co oznaczają 8/20 oraz 1/13? Bardzo proszę o wyjaśnienie, bo nie jest to dla mnie oczywiste.Gośka pisze: Jazgarzew 8/20 marca 1892 godzina 1 po południu
dziecko urodzone 1/13 marca 1892
matka Ewa Dąbrowska lat 27
imię JÓZEF
Z wyrazami szacunku, Paweł
Dzień dobry, jestem Patryk i w raz z babcią Ewą poszukujemy więcej informacji o Józefie Plucie moim pra pra dziadku. w
W Poniedziałek 21.02 jedziemy do Milicza do Wandy lalickiej Pluty (córki Józefa Pluty) Proszę o kontakt z osobami które posiadają jakie kolwiek informacje bądź sami potrzebują odpowiedzi na pytania mój email: patrykzwiercan64@gmail.com (nie jesteśmy pewni czy chodzi o tego Józefa Plutę)
W Poniedziałek 21.02 jedziemy do Milicza do Wandy lalickiej Pluty (córki Józefa Pluty) Proszę o kontakt z osobami które posiadają jakie kolwiek informacje bądź sami potrzebują odpowiedzi na pytania mój email: patrykzwiercan64@gmail.com (nie jesteśmy pewni czy chodzi o tego Józefa Plutę)